Як їсти менше: шість порад
Як їсти менше: шість порад

Як їсти менше: шість порад

Багато хто цікавиться тим, як їсти менше і споживати менше калорій. Насправді потрібно лише пам’ятати про кілька важливих правил. Їх перераховує експерт у статті.

Насамперед, пише автор, треба розуміти, що калорійність їжі та її обсяг – це різні речі. Наприклад, кілограм капусти зовсім не дорівнює калорійності та обсягу кілограму булочок. При схудненні необхідно в принципі їсти стільки ж, але інших продуктів. Так, в одному кілограмі капусти калорій буде менше, ніж у такій кількості булочок.

Крім того, важливо їсти регулярно і не пропускати прийоми їжі. Взагалі кожен день повинен складатися з трьох головних прийомів їжі та двох перекусів (між сніданком та обідом, обідом та вечерею). В цьому випадку переїдання точно не буде.

Якщо відмовлятися від звичних продуктів не хочеться, можна просто скоротити порції. У цьому допоможе заміна великих тарілок на маленькі.

Крім цього, авторка дала шість рекомендацій щодо скорочення кількості з’їденого.

  1. Їжте повільно і не поспішайте. Це пов’язано з особливостями роботи мозку. Йому потрібно 10 хвилин, щоб зрозуміти, що шлунок вже наповнений.
  2. При сильному голоді випийте склянку води перед їжею. Це трохи знизить апетит.
  3. Плануйте час прийому їжі та готуйте корисні страви самостійно. У цьому випадку ви точно будете впевнені в тому, що харчуєтеся правильно і обмежуєте споживання шкідливих продуктів.
  1. Їжте більше зелених листових овочів. Особливо необхідно звернути увагу на ті, що містять багато клітковини. Вони дозволять «притупити» апетит. Крім того, корисно буде додати до раціону більше бобових, у яких є водорозчинні волокна та білки.
  2. Не перестарайтеся. Потрібно пам’ятати, що раціон повинен містити всі необхідні поживні речовини, зокрема білки, жири, вуглеводи.
  3. Їжте якісну їжу. Також корисним буде скоротити кількість споживаних насичених жирів. Вуглеводи краще отримувати з цільнозернових, білки – з риби та нежирного м’яса. Рекомендують фахівці включати в раціон та рослинні білки: вони містяться в грибах, арахісі, гороху та інших продуктах.

Матеріали характеру новин не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед ухваленням рішення порадьтеся з фахівцем.

Джерело матеріала
loader
loader