"Справжній ажіотаж": журналісти перевірили, чи скуповують українці зброю та їжу
"Справжній ажіотаж": журналісти перевірили, чи скуповують українці зброю та їжу

"Справжній ажіотаж": журналісти перевірили, чи скуповують українці зброю та їжу

На тлі загрози військового вторгнення Росії в Україну виникає питання, чи не почалася паніка серед звичайного населення, яка переросла в масові закупівлі товарів і продовольства.

Про це пише "УНІАН".

Продукти першої необхідності

Журналісти вирішили перевірити, чи не готуються скрупульозно українці до війни, масово скуповуючи речі і товари першої необхідності. Вони відвідали спальний район Києва і розпитали місцевих жителів. А також зайшли в кілька невеликих магазинчиків і торговий центр.

"Справжній ажіотаж": журналісти перевірили, чи скуповують українці зброю та їжу - Фото 1
У магазинах Києва немає ажіотажу на продукти і товари, люди не скуповують в паніці Туалетний папір

Люди кажуть, що самі не беруть участь у так званому ажіотажі, і за своїми близькими такої поведінки не помічали. У магазин ходять як зазвичай, купують в невеликих кількостях на кілька днів. І навіть не думають в паніці робити запаси.

"Чого лякатися? У нас війна з 2014 року. Я, наприклад, спокійна. Прийшла в магазин", - розповіла одна з відвідувачок магазину. "Ми в Україні. Ми вдома. І все буде добре", - каже інша киянка.

Збільшився попит на зброю

Якщо зайти у великий супермаркет Києва, нестачі в товарах не спостерігається. На полицях в розумних кількостях стоять ті речі, якими зазвичай закуповуються в разі нестабільної ситуації в країні: туалетний папір, сірники, батарейки, сіль і цукор.

Адміністрація торгового центру уточнює, що "користуються попитом металеві каністри для пального та вогнегасники, однак дефіциту товарів немає". Також зачастили покупки аптечок.

Журналісти зайшли в кілька магазинів зброї. Деякі продавці кажуть, що в особливі дні покупців дійсно більше, але не критично. Справжній ажіотаж по частині зброї був на початку війни, в 2014 році, а зараз все порівняно спокійно.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що відомого українського кримінального авторитета розстріляли на прийомі у стоматолога.

Також ми писали, що Путін дуже боїться: охорона президента РФ стежить, щоб ніхто не наклав на себе руки.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader