Данілов: ми не бачимо повномасштабного наступу РФ, ми бачимо провокації
Данілов: ми не бачимо повномасштабного наступу РФ, ми бачимо провокації

Данілов: ми не бачимо повномасштабного наступу РФ, ми бачимо провокації

Олексій Данілов / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявляє, що є велика загроза, що представники РФ на окупованому Донбасі робитимуть провокації. При цьому повномасштабного наступу Росії Україна не спостерігає. 

Як передає кореспондент УНІАН, про це Данілов сказав на брифінгу.

"За нашими даними, на сьогоднішній день є велика загроза, що представники Російської Федерації, які там знаходяться, будуть провокувати ті чи інші речі. Вони можуть зробити ті речі, які до наших військових і служб не мають жодного відношення", - заявив він.

"Ми не можемо сказати, що вони можуть вигадати: чи підривати автобуси, в яких будуть пересуватися ті люди, яким сьогодні пропонують переправитись в Ростов або в Ростовську область, чи вони будуть підривати будинки, чи вони будуть робити інші речі - нам це цілком невідомо. Ще раз наголошую, ми до цього не можемо мати жодного відношення", - наголосив Данілов.

Новина оновлюється...

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 18 лютого, глава підконтрольного Росії угруповання "ДНР" Денис Пушилін заявив про початок масовнаселених пунктів життя і здоров'я мирних жителів може піддаватися загрозі".

Пушилін зазначив, що з 18 лютого організовано масовий централізований виїзд населення в Ростовську область Росії.

Він додав, що нібито за домовленістю з керівництвом Росії в Ростовській області підготовлені місця для прийому і розміщення людей.

Пізніше аналогічну заяву зробив ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник.

Нагадаємо, в останні два дні російські окупаційні сили почали масові обстріли українських позицій на Донбасі і застосування важкої артилерії та іншого забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Ці дії РФ супроводжує масовою дезінформацією.

Президент США Джо Байден вважає, що подальше вторгнення РФ в Україну може відбутися в наступні кілька днів. Він зазначив, що Росія може почати військову операцію проти України під "чужим прапором".

Теги за темою
Донбас РНБО
Джерело матеріала
loader