Telegram став місцем цькування і секс-шантажу: шокуючі історії користувачів
Telegram став місцем цькування і секс-шантажу: шокуючі історії користувачів

Telegram став місцем цькування і секс-шантажу: шокуючі історії користувачів

Чому популярний месенджер Telegram, яким користуються по всьому світу мільйони людей, став місцем цькування і шантажу інтимного характеру?

Подробиці пише видання BBC.

Історії звичайних людей

Своїми історіями поділилися жінки, які постраждали від відсутності Політики конфіденційності та боротьби з поширенням порнографічного контенту. Наприклад, голе фото з діючим номером телефону опублікували в одній групі, дані пізніше розлетілися по соціальній мережі Facebook. В результаті дівчині постійно приходять непристойні пропозиції від чоловіків.

Інша жертва Telegram була змушена переїхати в іншу країну і порвати всі зв'язки з сім'єю через те, що в 2021 році секс-відео за участю її і чоловіка виклали в месенджер. Жінка розійшлася з чоловіком через інцидент, але він наполягає, що не мав до публікації ніякого відношення.

Ці дві історії показові тим, що інтимний контент був поширений без відома і дозволу власників. Але Telegram ніяк не реагує на скарги і прохання видалити дані.

Що відбуватися з месенджером?

На сьогодні у Telegram - більше півмільярда активних користувачів. Більша частина перейшла з WhatsApp після того, як з січня 2021 року там посилили політику конфіденційності. В результаті, люди, які наживалися на публікації інтимного контенту, знайшли місце, де ділитися і продавати секс-інформацію можна безкарно.

Telegram став місцем цькування і секс-шантажу: шокуючі історії користувачів - Фото 1
Telegram без модерації публікує голі фото і секс-відео, поширює інтимний контент без згоди і відома людей

Як уточнила Наталія Кропива, технічний юрисконсульт з групи захисту цифрових прав Access Now, "за словами власника, платформа не хоче піддавати користувачів цензурі". І хоча в правилах користування прописано, що людина зобов'язана "не публікувати незаконний порнографічний контент на загальнодоступних каналах, ботах і т. д.", в реальності ця заборона не виконується.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що "Сільпо" запустив сайт знайомств, де можна знайти пару за уподобаннями в їжі.

Також ми писали, що модель з синдромом Дауна вперше стала обличчям Victoria's Secret: що відомо про Софію Джирау.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader