Сепаратисти назвали вибух на газопроводі в Луганську диверсією
Сепаратисти назвали вибух на газопроводі в Луганську диверсією

Сепаратисти назвали вибух на газопроводі в Луганську диверсією

У ряді росЗМІ повідомляється про потужний вибух в Луганську, що призвів до пожежі на газопроводі "Дружба", що в селищі Мала Вергунка, який, згідно з інформацією медіа, було видно з центру міста.

Представники незаконних органів влади називають причиною пожежі диверсію і повідомляють про ще один вибух. Подробиці повідомляє видання "Сьогодні".

Пожежа в Луганську: версія Telegram-каналу Nexta

Згідно з припущенням білоруського опозиційного телеканалу Nexta, росЗМІ поширюють відеозапис пожежі на станції газорозподілу в Луганську, яка сталася взимку 2021 року. Тоді постраждалих не було, а саме загоряння вдалося швидко ліквідувати.

В українських ЗМІ також поширювали повідомлення про ту пожежу.

На каналі Nexta не впевнені, що вибуху в Луганську не було. За їх версією, вибух дійсно міг статися, але ЗМІ проілюстрували його при використанні старого відео.

Як відреагували соцмережі?

Користувачі групи "Інцидент Луганськ" в російській соціальній мережі "ВКонтакте" публікують пости з фотографіями зарева над містом.

Сепаратисти назвали вибух на газопроводі в Луганську диверсією - Фото 1
Фото з соцмережі

Згідно з інформацією місцевих жителів, пожежа відбувається на території газопроводу. Однак доказів цієї інформації у них немає. Тим не менш, те, що в Луганську вночі спалахнула велика пожежа, - безсумнівно.

Детальніше про заяву сепаратистів

Згідно з інформацією адміністрації підприємства "Луганськгаз", підконтрольного незаконним органам влади сепаратистів, вибух у Луганську - результат диверсії. Також в адміністрації повідомляється про другий вибух у місті, що нібито стався о 00:40.

Нагадаємо, що раніше в американських ЗМІ поширювали попередження, що військову агресію РФ проти України може "відкрити" провокація на тимчасово окупованих територіях.

Раніше ми писали, що Росія може застосувати хімічну зброю на мирних жителях і звинуватити Україну.

Також ми писали, що з посольства Росії в Києві йшов густий дим: "Знищували документи".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Катерина Танчик
Катерина Танчик
Редактор новин
loader
loader