З посольства Росії у Києві йшов густий дим: "Знищували документи"
З посольства Росії у Києві йшов густий дим: "Знищували документи"

З посольства Росії у Києві йшов густий дим: "Знищували документи"

У середу, 16 лютого, над посольством Російської Федерації у Києві був помічений дим. Користувачі мережі після такої новини почали активно висувати свої припущення, головним з яких стало те, що у посольстві можуть спалювати документи.

Про пожежу в російському посольстві в Києві надійшли повідомлення в Державну службу України з надзвичайних ситуацій. Там прокоментували ситуацію.

Дим з посольства РФ: знищують документи?

У мережі з’явилися відео, як білий дим підіймається над будівлею посольства Російської Федерації у Києві. Будівля знаходиться за адресою Повітрофлотський проспект, будинок 27. Користувачі почали будувати здогади щодо того, звідки дим і для чого. Деякі висунули припущення, що в посольстві палять документи. Були й інші коментарі. 

Коментарі користувачів з приводу диму над посольством РФ у Києві

Таке припущення озвучив і журналіст Андрій Цаплієнко. Він відзначив, що дим навряд чи пов’язаний із якимось «виїздним конкласовм». Річ, скоріше за все, вважає, Цаплієнко, саме у знищенні документів методом спалення. 

"Скоріш за все, у посольстві знищували документи", - уточнив журналіст.

Коментар ДСНС Києва

Однак офіційних заяв щодо ситуації оприлюднено не було. Коментар вдалося отримати від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Там говорять, що дійсно отримувати повідомлення про пожежу чи дим у посольстві. Однак, щоб перевірити об’єкт, розпоряджень у ДСНС не було. 

У службі говорять, що з відео можна зробити висновок, що дим виходить із труби, тобто це може бути пов’язано і не з пожежею. Також у ДСНС уточнюють, що вони можуть перевірити посольство, якщо їх викличуть. Проте там озвучуються сумнів щодо того, чи пустять співробітників служби у посольство РФ.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Росія бреше про відведення військ і вже перекинула міст біля кордону Білорусі та України.

Також портал MY.UA писав, що у Києві через страшну пожежу згоріла школа: перші фото.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом