Авокадо проти картоплі фрі: що таке жири та як правильно їх споживати
Авокадо проти картоплі фрі: що таке жири та як правильно їх споживати

Авокадо проти картоплі фрі: що таке жири та як правильно їх споживати

Існує хибна думка, що для схуднення необхідно відмовитися від жирів.

Однак для організму вони надважливі.

Жири знижують ризик серцевих захворювань, допомагають швидше насититися і сприяють засвоєнню мінералів і вітамінів.

У Міністерстві охорони здоров’я розповіли, що таке жири та як правильно їх споживати.

— Одразу відповідаємо на найпоширеніше питання: жири бувають корисними, але улюблена картопля фрі — це не корисні жири, — зазначили у МОЗ.

Жири — важлива складова раціону.

Від них не варто відмовлятися, навіть якщо дуже потрібно позбутися зайвої ваги.

Помірна кількість жирів у раціоні підтримує роботу нервової та ендокринної систем, покращує кровообіг, сприяє збереженню пружності шкіри.

Але існують корисні та некорисні жири, між якими необхідно знати різницю.

Корисні жири — це моно- і поліненасичені жири.

Мононенасичені містяться в рослинних оліях (оливкова, арахісова, кунжутна, лляна), горіхах (мигдаль, кеш’ю, пекан, фісташка), авокадо.

На поліненасичені жири багаті певні види риби (лосось, тунець, оселедець, сардини).

Не дуже корисні — це насичені жири: вони присутні у незбираному коров’ячому молоці, вершковому маслі, жирних видах м’яса та птиці, салі тощо.

Некорисні — це трансжири, які містяться у смажених стравах, випічці, попкорні, картоплі фрі.

Топ-3 популярных мифа о похудении – что нужно знать ?>.

Джерело матеріала
loader
loader