Бойовики викопують трупи на Донбасі, щоб звинуватити Україну в геноциді
Бойовики викопують трупи на Донбасі, щоб звинуватити Україну в геноциді

Бойовики викопують трупи на Донбасі, щоб звинуватити Україну в геноциді

Західна розвідка повідомляє, що Росія планує найближчим часом сфальсифікувати чергове звинувачення у бік України, для чого ексгумує тіла загиблих на Донбасі.

Про це пише журналіст Андрій Цаплієнко в Telegram.

Що відомо про масові поховання

Слідчий комітет Росії оприлюднив повідомлення про кримінальну справу у зв'язку зі знайденими на підконтрольній проросійським сепаратистам території Донбасу "масовими похованнями цивільних осіб". Мова про села Слов'яносербськ, Верхньошевирівка, Золоте-5, Первомайськ, Видне-1.

Бойовики викопують трупи на Донбасі, щоб звинуватити Україну в геноциді - Фото 1
Російські бойовики ексгумують тіла на Донбасі, щоб фальсифікувати чергове звинувачення

Там нібито поховані жертви українських військових, які померли внаслідок нерозбірливої стрільби бойовиків. Щоб довести наявність так званого "геноциду" і отримати черговий привід для початку повномасштабної війни, ці поховання ексгумують. Тіла викопують і звозять в загальну яму: серед загиблих нібито останки "не менше 295 цивільних осіб".

Хто керує операцією

Що цікаво, російська сторона не пояснює, чому масові поховання, де лежать трупи вбитих українцями, знаходяться на території, підконтрольній сепаратистам. Також невідомо, чому було вирішено, що померлі є саме мирними жителями, хоча цьому немає жодних доказів.

Бойовики викопують трупи на Донбасі, щоб звинуватити Україну в геноциді - Фото 2
Тіла викопують і звозять в загальну могилу, щоб звинуватити Україну в геноциді цивільних

Зате є інформація, хто керує проведеною операцією з викопування тел. Так, цією невдячною роботою займаються співробітники російської розвідки - Андрій Ільченко, Сергій Рожков і Дмитро Перковський. А щоб надати Інсценування законності, залучили співробітника Слідчого комітету Артема Артемова.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що в уряді Великої Британії попередили про найгірший сценарій вторгнення РФ вже наступного тижня.

Також ми писали, що Володимир Зеленський хоче зустрітися з Володимиром Путіним.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader