"Зараз інша країна, інша армія": Україна пригрозила Росії за визнання "Л/ДНР"
"Зараз інша країна, інша армія": Україна пригрозила Росії за визнання "Л/ДНР"

"Зараз інша країна, інша армія": Україна пригрозила Росії за визнання "Л/ДНР"

На засіданні Ради Безпеки ООН, присвяченому ситуації в Україні, Росії було запропоновано скасувати своє рішення про визнання "державності" терористичних організацій "ЛНР"і " ДНР".

Про це заговорив постійний представник при ООН Сергій Кислиця.

Законність перебування російських військових

Рада Безпеки ООН була скликана екстрено 21 лютого відразу після того, як стало відомо про офіційне визнання Росією незалежності самопроголошених "Л/ДНР". Одночасно Володимир Путін відправив в ОРДЛО російські війська, які тепер можуть перебувати на території нібито законно.

"Зараз інша країна, інша армія": Україна пригрозила Росії за визнання "Л/ДНР" - Фото 1
На засіданні Радбезу ООН Сергій Кислиця запропонував прямі переговори з Росією і закликав скасувати рішення про визнання "Л/ДНР"

Про це нагадав присутнім на засіданні Сергій Кислиця і зауважив, що таким чином Росія не тільки односторонньо вийшла з Мінських угод, а й порушила рішення, прийняті у форматі Нормандської четвірки.

Представник України дав зрозуміти, що від дій агресора постраждали "всі держави-члени ООН", і нагадав про окупацію частини Грузії в 2008 році.

Сісти за стіл переговорів

Україна вкотре апелює на ефективність Будапештського меморандуму 1994 року, який має гарантувати нам безпеку. Для негайного врегулювання проблеми потрібно зібратися на консультації, а також провести саміт у Норманському форматі. Іншими словами, незважаючи на агресивну позицію РФ, Україна пропонує повернутися до мирного співіснування і сісти за стіл переговорів.

В іншому випадку, сказав Сергій Кислиця, Росії повинна розуміти, що "зараз на вулиці не лютий 2014, а лютий 2022: інша країна, інша армія", тому в інтересах РФ скасувати рішення про визнання "Л/ДНР" і вивести війська з території ОРДЛО.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що "Путіна зустрінемо зі зброєю в руках!": в Одесі тисячі людей вийшли на Марш Єдності.

Також ми писали, що Леонід Кучма зізнався, яку фатальну помилку допустив на посаді президента України.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader