Acne Studios, H&M та Nike припинили співпрацю з Росією. Ось повний список модних брендів
Acne Studios, H&M та Nike припинили співпрацю з Росією. Ось повний список модних брендів

Acne Studios, H&M та Nike припинили співпрацю з Росією. Ось повний список модних брендів

Acne Studios і Nanushka повністю зупинили діяльність в росії, а Burberry більше не будуть доставляти туди свої товари.

Французький бренд Coperni присвятив своє шоу на тижні моди в Парижі українським жінкам, які шили колекції бренду в київських ательє. Продажі та будь-яку діяльність в росії вже зупинили.

H&M призупинив продажі. Закриются усі бренди, що належать шведскому конгломерату — COS, Arket, & Other Stories, Monki та Weekday.

Balenciaga вкотре видалили всі пости з інстаграму та опублікували український стяг. "Ми виступаємо за мир і пожертвуємо гроші на гуманітрану допомогу українським біженцям. Найближчими днями ми відкриємо свої платформи для інформування ситуації в Україні", — говориться в заяві бренду.

Нагадаємо, креативний директор Balenciaga Демна Гвасалія — політичний біженець з Грузії, яка також постраждала від "мирної операції" Росії. Однак про вихід з російського ринку бренд ще не повідомляв, як і Gucci, які передали $ 500 тисяч агенції ООН, що займається справами біженців. Конгломерат Kering, який володіє обома брендами, також зібрав суму на благодійність.

Конгломерат LVMH до якого входять Dior, Louis Vuitton, Givenchy, Fendi, Tiffany & Co. та Celine, в першу чергу займався безпекою своїх 150 співробітників з України. Після цього заявили про переказ коштів на гуманітарну допомогу Червоному Хресту.

Доставку до росії призупинили ретейлери Farfetch, Mytheresa, Matchesfashion, ModaOperandi, Yoox та Net-A-Porter. Спортивні бренди Nike, Adidas та Puma теж зупинили діяльність в країні-агресорі. Це повязано не тільки з політичною позицією, а й з санкціями: більшість міжнародних служб доставки, серед яких DHL, більше не працюють в росії.

А от ювелірний бренд Bulgari не планує йти з російського ринку. Більш того, не покидає плани збудувати власний готель біля Кремля. За словами Жана-Крістофа Бабена, росіяни активно купують ювелірні прикраси, аби “інвестувати” та зберегти свої гроші. У відповідь бренд підіймає ціни. “Ми лишаємось заради людей, а не політики”, — каже представник бренду. А здається, що заради прибутку.

Список буде доповнюватись.

Нагадаємо, компанії Apple, Audi, Netflix, Spotify, Mastercard вже пішли з ринку агресора. Дивіться повний список тут.

Дивіться також:

Компанії, що припинили бізнес у Росії: активісти зібрали список.

Фешн-інсайдери просять зупинити співпрацю з Росією.

OnlyFans обмежили доступ до рахунків російських та білоруських користувачів через війну в Україні.

Acne Studios
Nike
NANUSHKA
україна
війна
росія
Теги за темою
війна
Джерело матеріала
loader
loader