Як чинити опір окупантам, будучи цивільною особою: тактика оборони
Як чинити опір окупантам, будучи цивільною особою: тактика оборони

Як чинити опір окупантам, будучи цивільною особою: тактика оборони

Навіть якщо ви не воїн, ніколи не тримали зброю в руках і не вмієте оборонятися силовими методами, все одно можете чинити опір ворогові і зіпсувати їм життя.

Про це пише "Україна 24" у Telegram.   

Тактика тотального опору

Через вісім днів війни Росії з Україною всі люди нашої країни повинні зрозуміти, що ми можемо перемогти, але для цього потрібно скооперувати всі доступні сили і ресурси. Якщо ви цивільна особа і ніколи не брали участь у справжніх боях, але не хочете здаватися перед ворожою колоною техніки, то дотримуйтесь вказівок нижче.

Як чинити опір окупантам, будучи цивільною особою: тактика оборони - Фото 1
Як протистояти ворожій колоні з окупантами: алгоритм дій для цивільних осіб

Раніше міністр оборони Олексій Резніков закликав усіх українців стати на шлях тотального опору і робити все можливе, щоб протистояти окупантам. Не маючи засобів оборони проти танків і солдатів зі зброєю, почніть атакувати тил противника, після чого всі вони опиняться без підтримки.

Знищуйте тилові колони

Якщо вам назустріч їде колона танків, не намагайтеся зупинити її голими руками (хоч і були такі прецеденти). Залиште їх на турботу Збройним силам, а самі атакуйте тил. Зазвичай в кінці колони переміщаються вантажівки з їжею, боєприпасами, паливом та іншою провізією. Цей транспорт погано охороняється, він не броньований, а солдати навколо не мають бойового досвіду.

Як чинити опір окупантам, будучи цивільною особою: тактика оборони - Фото 2
У Сумській області місцевий житель закидав бензовоз окупантів коктейлями Молотова і залишив танки без палива

Використовуйте будь-які підручні засоби, щоб збити машини зі шляху (будуйте барикади, кидайте коктейлі Молотова, стріляйте по шинах мисливською рушницею). Якщо рашисти залишаться без такого підкріплення, то танк, ця грізна на вигляд техніка, перетвориться на купу металобрухту.

Солдати через брак їжі і води будуть змушені або бігти, або здатися в полон. Своєю допомогою ВСУ ви зможете придушити мотивацію російських солдат і повністю їх деморалізувати.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що повна бізнес-ізоляція: які компанії вже пішли з ринку Росії.

Також ми писали, що невідомі виманюють людей з будинків безкоштовною роздачею хліба.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader