Любителю Путіна Миколі Баскову загрожує в'язниця
Любителю Путіна Миколі Баскову загрожує в'язниця

Любителю Путіна Миколі Баскову загрожує в'язниця

Народний артист ворожої держави - Росії - Микола Басков, який звинувачується в підтримці вторгнення РФ в Україну, в заочному порядку заарештований відповідно до рішення українського суду.

Про це, публікуючи фото постанови судової інстанції, повідомила генпрокурор України Ірина Венедиктова на сторінці соцмережі Facebook.

Пост Венедиктової щодо заочного арешту Баскова

Генпрокурор у своєму повідомленні звинуватила співака в пропагуванні, виправдовуванні війни, "запрошенні смерті в Україну", що, за її словами, у відомстві не мають прав залишити без належної реакції.

Венедиктова пояснила, що відповідно до рішення українського суду, з 7 березня процесуальний статус Баскова в Україні - підозрюваний, тобто, на думку прокурорів країни, він скоїв злочин, в якості покарання за який передбачений тюремний термін.

Любителю Путіна Миколі Баскову загрожує в'язниця - Фото 1
Скрін ухвали суду, опублікованої Венедиктовою

"Для вас це в практичній площині означає, що в самому недалекому майбутньому ви будете затримані правоохоронними органами тієї країни, кордон якої ви перетнете" - звернулася до співака Венедиктова, порадивши йому шукати адекватного і грамотного юриста.

Передісторія

Як відомо, Микола Басков раніше заявив, що військове вторгнення Росії на територію України є повністю відповідним нормам міжнародного права.

Любителю Путіна Миколі Баскову загрожує в'язниця - Фото 2
Микола Басков виправдовує війну РФ проти України

"Цілі оголошеної операції: мирне життя на Донбасі, дефашиизація і демілітаризація України, а значить-захист Росії від військових загроз, що стали очевидними, на її кордонах" - заявляв російський співак, забувши про те, що РФ не має ніякого відношення до Луганська і Донецька - українських міст, а тим більше - до решти території мирної сусідньої держави.

Раніше на MY.UA: "Для сміливих українців": легендарний Стінг підтримав нас, виконавши пісню "Росіяни".

Також читайте: "Я не здамся без бою": лідер "Океану Ельзи" Святослав Вакарчук пішов у тероборону.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Катерина Танчик
Катерина Танчик
Редактор новин
loader
loader