Онук і син Софії Ротару намагалися незаконно втекти з України, їх спіймала на кордоні
Онук і син Софії Ротару намагалися незаконно втекти з України, їх спіймала на кордоні

Онук і син Софії Ротару намагалися незаконно втекти з України, їх спіймала на кордоні

Поки вся Україна бореться з російськими окупантами і всіма силами намагається протистояти загрозі, періодично на кордонах ловлять біженців - чоловіків призовного віку - які хочуть втекти від війни.

Подробиці пише "Українська правда" в соціальній мережі Twitter.

Ухилитися від повинності не вдалося

Як уточнює джерело, інцидент стався на кордоні з Молдовою, біля міста Могилів-Подільський Вінницької області. 7 березня в цій місцевості затримали вісьмох людей, одним з них виявився громадянин Молдови, так званий поводир, який намагався провезти сімох українців в сусідню країну на човні.

Онук і син Софії Ротару намагалися незаконно втекти з України, їх спіймала на кордоні - Фото 1
Руслан і Анатолій Євдокименко, онук і син Софії Ротару, намагалися незаконно пробратися в Молдову на човні

Всі 7 біженців виявилися українськими чоловіками, які просто хотіли ухилитися від призову по мобілізації. Що найцікавіше, серед них несподівано опинилися медійні особистості: син і онук відомий артистки Софії Ротару – Руслан і Анатолій Євдокименко.

Що загрожує за незаконний перетин кордону

Зауважимо, в умовах воєнного стану спроба втекти з країни, коли ніяких чоловіків призовного віку не випускають, загрожує кримінальною відповідальністю. Згідно зі статтею 336 Кримінального кодексу України, якщо людина ухиляється від призову за мобілізацією, їй загрожує в'язниця строком від 2-х до 5 років.

Також є відповідальність за незаконний перетин кордону – це позбавлення волі строком до трьох. Якщо ці дії будуть повторюватися періодично однією і тією ж людиною, вона може втратити свободу на 3-5 років.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Дональд Трамп запропонував бомбити Росію американськими винищувачами з прапорами Китаю.

Також ми писали, що "Білоруси не хочуть війни": чи будуть солдати "братнього народу" воювати проти України.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader