Дональд Трамп запропонував бомбити Росію американськими винищувачами з прапорами Китаю
Дональд Трамп запропонував бомбити Росію американськими винищувачами з прапорами Китаю

Дональд Трамп запропонував бомбити Росію американськими винищувачами з прапорами Китаю

Колишній президент Америки Дональд Трамп знову розсмішив своїх співвітчизників одіозною ідеєю: він запропонував нацькувати один на одного Росію і Китай.

Про це повідомляє видання The Washington Post.

Вони воюють, а ми спостерігаємо

Екс-глава США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати Америки могли б розіграти дієвий сценарій боротьби з Росією. Так, країну можна бомбити американськими винищувачами F-22, при цьому сам військовий повітряний транспорт повинен бути маркований прапорами Китаю.

Дональд Трамп запропонував бомбити Росію винищувачами F-22 з китайським прапором

Отримавши інформацію про військову агресію з боку Китаю, Росія почне воювати з нею, і за спровокованим конфліктом спокійно можна буде спостерігати з боку. Це нібито відверне уряд Російської Федерації від України і зупинить військову агресію.

Звичайно, подібна ідея викликала подив і сміх багатьох співвітчизників Дональда Трампа. Вони аргументували свої позиції і розповіли, чому подібна дія призведе до ескалації конфлікту.

Порушення всіх міжнародних правил

Більшість людей визнали той факт, що Росія ніколи не прийме впізнаваний американський винищувач F-22 за китайський літак, навіть якщо той буде летіти з прапором КНР.

Дональд Трамп вирішив нацькувати Китай і Росію, щоб сидіти і спостерігати за їхнім конфліктом

"Використання прапора нейтральної держави або будь-якого іншого, що не є стороною конфлікту, заборонено. Ця ідея втягне США в конфлікт і буде порушенням правила, що забороняє використання прапорів, емблем або знаків розрізнення держав, що не беруть участь у конфлікті", - заявила Лорі Р. Бланк, експерт з міжнародного права юридичного факультету Університету Еморі.

Плюс, не варто відмітати можливість, що подібне вважатимуть військовим злочином, за що піде кримінальна відповідальність. Після заяви Трампа в США підтвердили заборону на використання прапорів нейтральних країн.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Росія може використовувати дипфейк, щоб набрехати про капітуляцію України: що це таке.

Також ми писали, що прем'єр Мальти вдячний за "спокій", поки українці біжать в інші країни ЄС.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом