"Залишаюся в Харкові до перемоги": під обстрілами загинула чемпіонка Європи
"Залишаюся в Харкові до перемоги": під обстрілами загинула чемпіонка Європи

"Залишаюся в Харкові до перемоги": під обстрілами загинула чемпіонка Європи

Стало відомо про нову жертву, війни яку розв'язав в Україні президент РФ Володимир Путін. Через обстріли загинула дуже талановита українська студентка Юлія Здановська.

Про це повідомила її близька подруга Оксана Матіяш в Facebook.

Залишалася в рідному місті до останнього

Як стверджує Оксана, останнім повідомленням, яке вона отримала від Юлії, були слова: "Спасибі, але я залишаюся в Харкові до перемоги". Дівчина відмовилася евакуюватися з рідного міста і вирішила допомагати людям, що залишилися там. На жаль, під час волонтерської діяльності вона потрапила під обстріл російськими окупантами.

"Залишаюся в Харкові до перемоги": під обстрілами загинула чемпіонка Європи  - Фото 1
У Харкові під обстрілами загинула 21-річна студентка Юлія Здановська

"Ти по-справжньому розумієш, що таке війна, коли втрачаєш на ній когось близького. Минулого четверга ми втратили зв'язок з однією з наших учасниць. Щосили намагалися її знайти і до кінця вірили, що у Юлі просто немає зв'язку. Вчора дізналися, що вона загинула від російського снаряда, коли волонтерила у своєму рідному Харкові", - написала в соціальній мережі керівниця програми "Вчися для України / Teach For Ukraine".

Світле і успішне майбутнє

21-річна Юлія була дуже талановитою студенткою. Вона навчалася комп'ютерній математиці в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, а до цього отримувала знання в українському фізико-математичному ліцеї. Хотіла, щоб діти любили і не боялися такого шкільного предмета, як математика, тому стала учасницею програми "Вчися для України" і викладала в одній зі шкіл-партнерів у Дніпропетровській області.

"Залишаюся в Харкові до перемоги": під обстрілами загинула чемпіонка Європи  - Фото 2
Юлія Здановська не виходила на зв'язок з минулого четверга, вона займалася волонтерством у Харкові

До цього брала участь у різних конкурсах та олімпіадах, у тому числі – на міжнародному рівні. Наприклад, в 2017 році Здановська перемогла на Європейській математичній олімпіаді серед дівчат з 44 країн, обійшовши росіянок.

"Росія вбиває наших кращих людей. Ми не пробачимо ніколи", - написали в повідомленні на сторінці КНУ ім. Шевченка щодо загибелі своєї студентки.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що "Помстимося!": Олег Тягнибок заявив, що в бою з окупантами загинув екс-нардеп.

Також ми писали, що український ведучий і актор загинув при бомбардуванні Ірпеня.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
Згадувані персони
loader
loader