Отмена ВНО и вступительных экзаменов в вузы – законопроекты в Раде
Отмена ВНО и вступительных экзаменов в вузы – законопроекты в Раде

Отмена ВНО и вступительных экзаменов в вузы – законопроекты в Раде

Найближчим часом Верховна Рада може змінити законодавство, пов’язане з освітнім процесом під час дії військового стану в Україні.

Про це 11 березня заявив міністр освіти Сергій Шкарлет. Йдеться про два проекти закону, які вже зареєстровано у парламенті.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України в сфері освіти (реєстраційний номер 7132) передбачає одноразову зміну алгоритмів вступу до університетів та складання ДПА у 2022 році.

– Це рішення було непростим, але важливим. Сьогодні, коли наша країна страждає від жорсткої агресії рф, дітям доводиться дуже складно. Ми зобов’язані їм допомогти, зобов’язані забезпечити їхнє право на здобуття вищої освіти в майбутньому, – написав Сергій Шкарлет.

Зокрема, зарахування абітурієнтів на навчання в українських університетах планується проводити за електронною системою. Таким чином, вважає міністр освіти, вдасться уникнути корупції.

Більше того, додаткових вступних іспитів до університетів у 2022 році також не передбачено.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо державних гарантій в умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану (реєстраційний номер 7133) передбачає низку гарантій як для працівників, так і для здобувачів освіти.

– Одним із ключових елементів документу є надання державних гарантій здобувачам освіти, працівникам закладів, установ освіти, наукових установ і реалізація у найбільш безпечній формі для життя та здоров’я, – підкреслив Сергій Шкарлет.

Міністр освіти України закликав усіх нардепів підтримати таку ініціативу. Тексти законопроектів будуть оприлюднені найближчим часом.

Читайте
ДПА для школярів у 2022 році скасовується - Міносвіти

Джерело: Сергій Шкарлет

Теги за темою
Верховна Рада Школа
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader