Вітали аплодисментами стоячи: Зеленський виступив перед парламентом Канади
Вітали аплодисментами стоячи: Зеленський виступив перед парламентом Канади

Вітали аплодисментами стоячи: Зеленський виступив перед парламентом Канади

Канада може повпливати на те, щоб небо над Україною на час війни з путінськими загарбниками було закрито.

Про це 15 березня під час онлайн-виступу перед канадським парламентом заявив президент України Володимир Зеленський.

Він закликав колег із Канади на чолі із Джастіном Трюдо надати більше допомоги та підтримки Україні.

– Джастін (Джастін Трюдо, прем’єр-міністр Канади, – Ред.), друзі, ви розумієте, наскільки важливо нам захистити наше небо від російських літаків, ви можете на це вплинути, мені так здається, – зазначив Зеленський.

Окрім закритого неба над Україною, додав Володимир Зеленський, не менш важливим є питання посилення економічних санкцій проти Кремля.

За його словами, Канада може повпливати на те, аби ринку РФ пішло якомога більше канадських компаній.

– Як би там не було, жодного долара на війну! Якщо вони залишаються в Росії, спонсорують війну, то вони не мають права працювати в Канаді, – підкреслив Зеленський.

Окремо Володимир Зеленський звернувся до прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо. Президент запитав у нього, чи може він уявити щоденні жертви, зокрема серед жінок і дітей, у своїй країні.

– Джастін, ви можете собі це уявити? Чи можете ви уявити, що кожен день ви отримуєте доповідні із зазначенням кількості жертв, у тому числі серед жінок і дітей? Наразі жертвами цієї війни стали 97 дітей. Ви можете собі уявити? Що, якби знаменита Сі-Ен Тауер (телекомунікаційна вежа в Торонто – Ред.) зазнала ударів російськими бомбами?

Український президент підкреслив, що в жодному разі нікому такого би не побажав, але вкотре наголосив, що саме такою 20-ту добу поспіль є реальність України та українських громадян.

Перед та після завершення виступу усі без виключення депутати парламенту Канади стоячи вітали Володимира Зеленського гучними оваціями.

Теги за темою
Володимир Зеленський НАТО Канада
Джерело матеріала
loader