Користь для організму така ж висока, а ціна нижча.
Можна замінити дорогі продукти на більш доступні аналогиз таким самим набором вітамінів і мінералів.
Засновниця Школи Здоров'я, лікарка-дієтологиня Катерина Толстікова розповіла про 5 продуктів, які можуть прийти на заміну дорогим інгредієнтам.
Нут - квасоля
Джерело рослинного білка, клітковини, складних вуглеводів, вітамінів групи В, фолієвої кислоти, антиоксидантів та інших мікроелементів.
Квасолю можна додавати в салати, тушкувати з овочами або вживати як гарнір у вигляді хумусу або цілісно.
Авокадо - гарбузове насіння
Містять жирні кислоти (ліноленова, олеїнова, пальмітинова та стеаринова), вітамін А та Е, вітаміни групи В, К, а також магній, цинк, фосфор, залізо, мідь.
Кіноа - пшоно
Багато білка, містить невелику кількість глютену, багате вітамінами B1, B2, B5, а також вітаміном PP та мікроелементами – залізо, фтор, магній, марганець, кремній, мідь, кальцій, калій та цинк.
Чіа - насіння льону
Містить жирні кислоти, амінокислоти, вітаміни групи, К, Е, С, мікроелементи фосфор, магній, калій, кальцій, мідь, цинк, селен.
Оливкова олія - соняшникова олія
Містить ненасичені жири, які є важливими для нормального функціонування організму. У складі лінолева, олеїнова та стеаринова кислоти. Також соняшникова олія багата на вітаміни Е і К.
Сподіваємося, піст вам був корисний і вже готуємо наступну добірку.
Українська лікарка-дієтологиня Катерина Толстікова у своїй Школі Здоров'я розповіла про найбільш доступні та поживні продукти.
Курячі яйця – одне з найкращих джерел високоякісного протеїну.