Львівські лікарі успішно видалили зайвий великий пальчик восьмимісячній дівчинці
Львівські лікарі успішно видалили зайвий великий пальчик восьмимісячній дівчинці

Львівські лікарі успішно видалили зайвий великий пальчик восьмимісячній дівчинці

За словами лікарів, полідактилія – доволі поширена проблема, з якою звертаються пацієнти.

Маленька Ангеліна народилась із зайвим великим пальчиком. Батьки через 7 місяців після народження дівчинки звернулись до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Історію пацієнтки розповіли у виданні Tvoemisto.

Саме у такому віці (від 6 місяців до 1 року) хірурги радять проводити оперативне втручання щодо полідактилії – багатопальчиковості.

Як повідомили у пресслужбі медзакладу, подвоєний великий пальчик став для Ангелінки не просто естетичною вадою. Мама зауважила, що у донечки слабший хапальний рефлекс у лівій руці. Медики Центру виправили деформацію.

"Чим раніше батьки звернуться до фахівця, тим з більшою впевненістю можна сказати, що функціональність кінцівки збережеться повністю і адаптація пройде швидше", – каже, завідувач хірургічним відділенням Центру Богдан Романишин.

Дівчинка ще три тижні буде носити гіпс. Попереду на неї чекає реабілітація.

Після лікування, запевняють лікарі, за руку маляти можна не хвилюватись.

Загалом полідактилія – доволі поширена проблема, з якою звертаються пацієнти. У хірургічному відділенні Центру щомісяця роблять близько семи операцій з приводу вади кисті. Богдан Романишин радить батькам не засмучуватись, якщо у їхніх дітей є полідактилія чи інші деформації, а звертатись до фахівців, які допоможуть це виправити.

Нагадаємо, уламок від касетного снаряду пройшов понад 11 см крізь увесь мозок 9-річної Софійки з Миколаєва - від лобної ділянки до потилиці.

Вона потрапила під обстріл на вулиці рідного міста. Про це повідомило Перше медичне об'єднання міста Львова.

Нагадаємо, 24 лютого Росія напала на Україну, завдавши серію ракетних та авіаударів по наших містах, зокрема і по Києву. Широкомасштабне вторгнення триває вже 75-й день (війна 8 років). Окупанти продовжують руйнувати українські села, селища і міста крилатими ракетами та авіабомбами, вбиваючи мирне населення та завдаючи нищівних руйнувань інфраструктурі. 

Читайте також:

  • Росія має намір оголосити Україні повноцінну війну: Шмигаль назвав дату
  • Загинули три покоління жінок: нові деталі ракетного удару по Одесі, який забрав життя немовляти, його мами і бабусі
  • "Я даю 99%, що провалиться": Арестович розповів про наступ російських військ на Донбасі та Півдні
Джерело матеріала
loader