ЕС повышает прогноз инфляции из-за продолжающейся войны РФ против Украины – CNN
ЕС повышает прогноз инфляции из-за продолжающейся войны РФ против Украины – CNN

ЕС повышает прогноз инфляции из-за продолжающейся войны РФ против Украины – CNN

За останніми економічними прогнозами Комісії ЄС, повномасштабне вторгнення Росії в Україну призведе до уповільнення економічного зростання в Європі та швидше, ніж очікувалося, зростання інфляції. Про це пише CNN.

Як повідомляється, війна викликала зростання цін на сировинні товари, порушила ланцюжки поставок та посилила невизначеність.

ЄС прогнозує, що ВВП єврозони зросте на 2,7% цього року та на 2,3% у 2023 році. Це порівняно з попередніми прогнозами у 4% та 2,8%.

Комісія ЄС також повідомляє, що інфляція в єврозоні, за прогнозами, збільшиться до 6,1% у 2022 році. Потім вона прогнозує різке падіння рівня до 2,7% у 2023 році.

У своїх зимових прогнозах ЄС прогнозував інфляцію на рівні 3,5% у 2022 році та 1,7% у 2023 році.

– Вторгнення Росії в Україну приносить невимовні страждання та руйнування, але також перешкоджає економічному відновленню Європи. Війна призвела до різкого зростання цін на енергоносії та подальшого порушення ланцюжків поставок, тому тепер інфляція залишатиметься високою довше, – повідомив комісар з економіки Паоло Джентилоні.

У ЄС визнають, що прогнози сильно залежать від результату війни між Україною та Росією, і попереджають про подальші ризики для цін на енергоносії, цін на продукти харчування та ланцюжки поставок.

Зараз дивляться

Крім того повідомляється, що вторгнення Росії в Україну веде до економічного відділення ЄС від Росії з наслідками, які на даному етапі важко зрозуміти повною мірою.

Читайте
Довготривала фаза війни: що це означає та до чого готуватися
Теги за темою
Євросоюз
Джерело матеріала
loader
loader