Польща надасть Україні 25 тисяч тонн бензину
Польща надасть Україні 25 тисяч тонн бензину

Польща надасть Україні 25 тисяч тонн бензину

Польща передасть Україні 25 тисяч тонн бензину зі своїх запасів.

Таким чином Україна зможе насичити ринок пального на тлі його дефіциту, який виник у країні. Про це заявила віцепрем’єр-міністерка Юлія Свириденко за підсумками перемовин із польською міністеркою клімату та довкілля Анною Москвою

Про це повідомляє "Польське радіо".

Зазначається, що паливо почне надходити до України вже від наступного тижня. У межах допомоги з Польщі вдасться збалансувати ринок пального.

Свириденко нагадала, що до війни Україна отримувала 97% палива з Росії та Білорусі. Нині ці джерела недоступні. Крім того, за словами віцепрем’єрки, на дефіцит палива впливає і знищення Кременчуцького нафтопереробного заводу. Як наслідок, у країні відчувається дефіцит пального. 

Своєю чергою, Анна Москва заявила про збільшення пропускної спроможності польсько-українського кордону для транспортування більшої кількості палива. Вона додала, що така співпраця продовжиться і після завершення воєнних дій в Україні.

Нагадаємо, державне регулювання цін на моторне пальне в Україні призупинили. Вартість бензину і дизельного палива на АЗС зміниться. Держава очікує, що максимальні ціни на дизель не перевищуватимуть 58 гривень за літр. Бензин же може коштувати 52 гривні.

Читайте також:

  • Зеленський домовляється про пальне з новообраним президентом ОАЕ
  • Антимонопольний комітет почав розслідування на ринку пального: не виключають змову мереж АЗС
  • Як шахраї наживаються на паливній кризі

Уряд призупинив регулювання цін на бензин – що це значить та із чим пов'язано

Джерело матеріала
loader
loader