росія перекрила газ Нідерландам за відмову платити рублями
росія перекрила газ Нідерландам за відмову платити рублями

росія перекрила газ Нідерландам за відмову платити рублями

КИЇВ. 31 травня. УНН. Російський "Газпром" повідомив, що знову припинив постачання газу за відмову платити рублями - тепер Нідерландам, пише УНН.

Цитата

"Газпром" повністю зупинив постачання газу компанії GasTerra B.V. (Нідерланди) у зв'язку з несплатою в рублях", - йдеться у повідомленні "Газпрому" 31 травня.

Деталі

Як вказано, станом на кінець робочого дня 30 травня "Газпром експорт" "не отримав платіж за постачання газу у квітні від компанії GasTerra B.V." відповідно до указу путіна.

Доповнення

Після того, як ЄС запровадив санкції проти росії у зв'язку з її вторгненням в Україну, москва вимагала оплати в рублях за постачання газу, починаючи з 1 квітня. Але блок заявив державам-членам, що запропонований кремлем механізм, який вимагає відкриття рахунків у євро та рублях у підконтрольному владі рф Газпромбанку, порушить санкції. Згодом у ЄС роз'яснили, як не порушити санкції при оплаті.

27 квітня в "Газпромі" заявили про припинення постачання газу до Болгарії та Польщі, які платити в рублях відмовилися. 21 травня "Газпром" повністю перекрив газ Фінляндії з тієї ж причини.

У ЄС назвали заяву "Газпрому" про припинення поставок черговою спробою газового шантажу з боку росії.

Теги за темою
Росія газ Нідерланди Газпром
Джерело матеріала
loader
loader