росіяни скаржаться, що не можуть завантажити Windows із сайту Microsoft
росіяни скаржаться, що не можуть завантажити Windows із сайту Microsoft

росіяни скаржаться, що не можуть завантажити Windows із сайту Microsoft

Користувачі з Росії не можуть завантажити з сайту компанії Microsoft утиліти для установки Windows 10 і 11, а також образи операційної системи та програму Media Creation Tool. Як повідомляє спеціалізоване видання CNews.

Проблема виникає у користувачів різних російських провайдерів, що пропонують послуги провідного та мобільного інтернету. У разі використання VPN країн Європи або США файли завантажуються без проблем.

На платформі DTF користувачі заговорили про проблеми зі скачуванням із середини червня. Декілька скарг надійшло в тому числі від жителів Казахстану. При спробі завантажити образи з'являється або помилка 404 про те, що файл не знайдений, або повідомлення зі словами «Виникла проблема з вашим запитом».

росіяни скаржаться, що не можуть завантажити Windows із сайту Microsoft - Фото 1

Чому російські користувачі не можуть завантажити файли, невідомо. У Microsoft цю ситуацію поки що не коментували.

Windows - найпопулярніша настільна операційна система у світі. Як повідомляє CNews, у травні 2022 року Windows займала 75,54% світового ринку проти 14,98% у macOS компанії Apple. Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Microsoft у березні зупинила продаж продуктів та надання послуг у Росії, а в червні оголосила, що скоротить свою присутність у країні.

Джерело матеріала
loader
loader