ДБР завершило розслідування за фактом захоплення влади Януковичем
ДБР завершило розслідування за фактом захоплення влади Януковичем

ДБР завершило розслідування за фактом захоплення влади Януковичем

Вирішується питання про можливість розгляду справи за відсутності обвинувачених
фото з відкритих джерел

Обвинувальний акт буде направлено до суду

Рослідування за фактом захоплення державної влади у 2010 році президентом-втікачем Віктором Януковичем завершили. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

«Працівники ДБР завершили досудове розслідування за фактом захоплення державної влади у 2010 році Віктором Януковичем та у пособництві цим діям колишнім заступником Міністра юстиції України (ч. 1 ст. 109 та ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 109 КК України)», – йдеться в повідомленні.

Встановлено, що у вересні – жовтні 2010 року Віктор Янукович та заступник міністра юстиції України у неконституційний спосіб повернули в дію Конституцію України від 28 червня 1996 року, що призвело до незаконного збільшення владних повноважень колишнього президента України.

У зв’язку з тривалим переховуванням колишніх високопосадовців від органів слідства та суду, досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось за спеціальною (заочною) процедурою.

«Наразі стороні захисту надано доступ до матеріалів досудового розслідування, після ознайомлення з якими, обвинувальний акт буде направлено до суду. Де вирішуватиметься питання про можливість розгляду справи за відсутності обвинувачених», – зазначили у відомстві.

Нагадаємо, 23 травня Печерський районний суд Києва дав дозвіл на арешт експрезидента Віктора Януковича у справі про підписання так званих Харківських угод у 2010 році.

Як відомо, колишній президент-втікач Віктор Янукович 21 квітня 2010 року, перебуваючи в Харкові, підписав від імені України Угоду між Україною та Російською Федерацією. Цим документом на 25 років продовжено строк перебування Чорноморського флоту РФ у Севастополі.

Джерело матеріала
loader
loader