Nokian Tyres, Michelin і Whirlpool йдуть з росії
Nokian Tyres, Michelin і Whirlpool йдуть з росії

Nokian Tyres, Michelin і Whirlpool йдуть з росії

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Фінський виробник шин Nokian Tyres залишить російський ринок через вторгнення в Україну та санкції, введені проти рф. У компанії повідомили, що вихід з росії буде "контрольованим", під час нього вона нарощуватиме потужності своїх заводів у США та Фінляндії.

Російський бізнес - найбільший актив Nokian Tyres. Станом на 31 травня вартість активів у росії та Білорусі становила майже 400 млн євро. У росії у підрозділах Nokian Tyres працюють понад 1,6 тис. співробітників.

Також 28 червня французький виробник шин Michelin оголосив, що планує передати свій російський бізнес місцевому топ-менеджменту. Російське представництво Michelin після передачі діятиме як незалежна структура. Деталі умови не відомі.

Рішення піти з росії у Michelin ухвалили через неможливість поновити виробництво через проблеми з поставками та в умовах "загальної невизначеності". 

Йде з країни-агресора і найбільший американський виробник побутової техніки Whirlpool Corporation, якому належать такі бренди як Hotpoint та Indesit. Свої російські активи компанія продасть турецькій Arcelik. Сума угоди - понад 200 млн євро.

Загалом з початку війни про припинення роботи в росії або повний вихід з країни-агресора оголосили майже 1000 іноземних компаній, підрахувала Єльська школа менеджменту.

Подготовил: Сергей Дага

Джерело матеріала
loader
loader