У Києві презентують книгу «Ірина Бекешкіна. Поки ми живі»
У Києві презентують книгу «Ірина Бекешкіна. Поки ми живі»

У Києві презентують книгу «Ірина Бекешкіна. Поки ми живі»

У Києві презентують книгу «Ірина Бекешкіна. Поки ми живі» - Фото 1
У Києві презентують книгу «Ірина Бекешкіна. Поки ми живі» - Фото 2
У Києві презентують книгу «Ірина Бекешкіна. Поки ми живі» - Фото 3
У Києві презентують книгу «Ірина Бекешкіна. Поки ми живі» - Фото 4

У середу, 29 червня,  у приміщенні інформаційного агентства  «Укрінформ» проходить публічна дискусія і презентація книжки «Ірина Бекешкіна. Поки ми живі...», присвячена пам'яті видатної соціологині та громадської діячки Ірини Бекешкіної.

Захід на вшанування пам’яті Ірини Бекешкіної приурочено до роковини смерті знаної української соціологині, директорки Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

«Збірка, присвячена пам’яті Ірини Бекешкіної, разом з тим, це книга уроків життя, нашого українського повсякденного життя в добу незалежності, – пише у передмові до книги друг і колега Ірини Бекешкіної  Євген Бистрицький. – Кожний знайде тут – у наукових працях Ірини, в її публічних виступах у мас-медіа та в її влучних афоризмах, у спогадах друзів та колег – життєві орієнтири для себе, щоб краще розуміти суспільство, в якому ми живемо, та як доцільніше прокладати власний життєвий шлях у ньому. Ця книга – напуття нам усім і наша колективна пам’ять».

Організатори: Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Міжнародним Фондом «Відродження».

Українська соціологиня, директорка Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, членкиня правління ГО «Детектор медіа», старша наукова співробітниця Інституту соціології НАН України Ірина Бекешкіна померла у березні 2020 року.

Працювала науковою редакторкою журналу «Філософська думка», молодшою і старшою науковою співробітницею Інституту філософії АН УРСР. З 1991 року — науковою співробітницею Інституту соціології НАН України.

У фонді «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва пані Ірина працювала з 1996 року. Стала авторкою понад 100 наукових робіт.

Багато років вона входила до списку 100 найвпливовіших жінок України за версією журналу «Фокус».  

Колаж: фонді «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва

Джерело матеріала
loader
loader