Офіційно: країни ЄС зобов'язалися скоротити попит на газ на 15% наступної зими
Офіційно: країни ЄС зобов'язалися скоротити попит на газ на 15% наступної зими

Офіційно: країни ЄС зобов'язалися скоротити попит на газ на 15% наступної зими

КИЇВ. 26 липня. УНН. Держави-члени ЄС зобов'язалися скоротити попит на газ на 15% наступної зими, пише УНН з посиланням на комюніке Ради ЄС.

Цитата

"Прагнучи підвищити безпеку енергопостачання ЄС, країни-члени сьогодні досягли політичної угоди про добровільне зниження попиту на природний газ на 15% цієї зими. Постанова Ради ЄС також передбачає можливість ініціювати "попередження Союзу" (Union alert) про безпеку постачання, і в цьому випадку скорочення попиту на газ стане обов'язковим. Мета зниження попиту на газ — заощадити напередодні зими, щоб підготуватися до можливих перебоїв із постачанням газу з росії, яка постійно використовує енергоносії як зброю", - йдеться у повідомленні.

"ЄС згуртований і солідарний. Сьогоднішнє рішення ясно показало, що держави-члени протистоятимуть будь-якій спробі росії розділити ЄС, використовуючи енергоносії як зброю. Ухвалення пропозиції щодо скорочення газу в рекордно короткі терміни, безсумнівно, зміцнило нашу загальну енергетичну безпеку. Економія газу зараз покращить готовність. Зима буде набагато дешевшою та простішою для громадян та промисловості ЄС", - зазначив міністр промисловості та торгівлі Чехії, головуючої у Раді ЄС, Йозеф Сікела.

Деталі

Держави-члени ЄС погодилися скоротити свій попит на газ на 15% порівняно із середнім споживанням за останні п'ять років, у період з 1 серпня 2022 року по 31 березня 2023 року, із заходами на свій вибір.

"У той час як усі країни ЄС докладуть усіх зусиль для скорочення (попиту - ред.), Рада ЄС визначила деякі винятки та можливості подавати запит про відступ від мети обов'язкового скорочення, щоб відреагувати на конкретні ситуації держав-членів та забезпечити ефективність скорочень газу для підвищення надійності поставок до ЄС", - сказано у повідомленні.

Новина доповнюється...

Теги за темою
Євросоюз
Джерело матеріала
loader
loader