Ласували в’яленою домашньою рибою: на Хмельниччині два випадки госпіталізації з ботулізмом
Ласували в’яленою домашньою рибою: на Хмельниччині два випадки госпіталізації з ботулізмом

Ласували в’яленою домашньою рибою: на Хмельниччині два випадки госпіталізації з ботулізмом

Вчора, 27 липня, в Хмельницьку інфекційну лікарню в стані середньої тяжкості з діагнозом ботулізм були госпіталізовані двоє чоловіків 1971 і 1982 років народження.

Про це повідомили співробітники Хмельницького обласного центру профілактики та контролю хвороб МОЗ України.

– Двоє чоловіків смачно повечеряли в’яленою рибою домашнього приготування, яка, як виявилося, була заражена збудником ботулізму, – йдеться в повідомленні.

ЧитайтеЇла в'ялену рибу: в Києві жінка захворіла на ботулізм.

І хоча симптоми нездужання у обох з’явилися вже на наступний день, за екстреною медичною допомогою вони звернулися тільки на третій день хвороби.

Відзначається, що один з пацієнтів скаржився на сухість у роті, труднощі при ковтанні, запаморочення і блювання.

Інший – на роздвоєння в очах і утруднене дихання.

Того ж дня обох шанувальників в’яленої риби госпіталізували з діагнозом ботулізм.

Важливо! Щоб уберегтися від ботулізму уникайте споживання:.

в’яленої, копченої, солоної та консервованої риби;.

м’ясних і грибних консервів;.

консервів домашнього виробництва;.

якщо не впевнені, що продукти зберігали і транспортували належним чином;.

якщо сумніваєтеся в якості продуктів.

Джерело матеріала
loader
loader