МЗС Казахстану викликало посла України після заяви про росіян
МЗС Казахстану викликало посла України після заяви про росіян

МЗС Казахстану викликало посла України після заяви про росіян

КИЇВ. 23 серпня. УНН. Міністерство закордонних справ Казахстану викликало посла України в країні Петра Врублевського та висловило йому протест через його висловлювання про росіян. Про це йдеться у заяві на сайті казахстанського зовнішньополітичного відомства, пише УНН.

Цитата

"У Міністерстві закордонних справ Республіки Казахстан відбулася зустріч заступника міністра Єрмухамбета Конуспаєва з послом України в РК Петром Врублевським. Під час зустрічі Послу висловлено протест у зв'язку з його висловлюваннями в інтерв'ю 21 серпня ц.р. казахстанському блогеру Діасу Кузаїрову", - йдеться у повідомленні.

Деталі

У МЗС Казахстану вказали, що "казахстанською стороною висловлено позицію про неприйнятність та несумісність подібних заяв з діяльністю посла іноземної держави". "Такі дії не повинні завдавати шкоди дружнім відносинам між державами", - вказали у МЗС країни.

Доповнення

21 серпня у мережі поширили уривок з інтерв'ю Петра Врублевського, чинного посла України в Казахстані, казахстанському блогеру Діасу Кузаїрову. Врублевський висловився щодо росіян у відповідь на прохання про коментар з приводу війни в Україні. Відео викликало реакцію у російських пабліках у соцмережах. Проросійські організації в Казахстані навіть вимагали оголосити посла персоною нон грата.

При цьому на YouTube-каналі Кузаїрова в інтерв'ю з послом цих слів немає.

Теги за темою
Україна Росія Казахстан
Джерело матеріала
loader
loader