Казахстан висловив протест послу України через відверту заяву про військову ситуацію
Казахстан висловив протест послу України через відверту заяву про військову ситуацію

Казахстан висловив протест послу України через відверту заяву про військову ситуацію

Петро Врублевський / скриншот з відео

Посол України в Казахстані Петро Врублевський відверто висловився про події на фронті, де ЗСУ намагаються ліквідувати якомога більше росіян для захисту держави. Через це дипломату висловили офіційний протест.

Прес-служба Міністерства закордонних справ Казахстану опублікувала відповідь, адресовану Врублевському.

"Казахстанська сторона висловила свою позицію, що подібні заяви недоречні і незручні для діяльності посла іноземної держави. Такі дії не повинні завдавати шкоди дружнім відносинам між державами", — сказано в офіційному повідомленні.

МЗС Казахстану висловило протест після інтерв'ю Врублевського місцевому блогеру Діасу Кузайиру. Під час розмови посол відповів на питання про поточну військову ситуацію в Україні.

"Намагаємося вбити якомога їх більше. Чим більше ми вб'ємо росіян зараз, тим менше доведеться їх вбивати нашим дітям. Ось і все", — заявив Врублевський.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Грузія і Казахстан побоюються за свою долю. Вони можуть стати новими жертвами Росії в її прагненні відновити Радянський Союз.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Зеленська показала дівчинку, яка втратила ноги у Краматорську: вона вчиться ходити (відео)
  • В Одесі на маяку розгорнули величезний прапор України (фото, відео)
  • Ми ніколи не визнаємо чужих кольорів на своїй землі й завжди готові захистити синьо-жовтий стяг – Зеленський
Теги за темою
російська агресія Казахстан
Джерело матеріала
loader
loader