Шольц закликав прийняти до ЄС Україну, Молдову та Грузію
Шольц закликав прийняти до ЄС Україну, Молдову та Грузію

Шольц закликав прийняти до ЄС Україну, Молдову та Грузію

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав прийняти до Європейського Союзу Україну, Грузію та Молдову. Про це він заявив, виступаючи з промовою у Карловому університеті у Празі, передає УНН із посиланням на DW.

Цитата

"Країни Західних Балкан, Україна, Республіка Молдова та в перспективі Грузія мають стати частиною ЄС. Це розширення на користь Європейського Союзу", – сказав Шольц.

Деталі

Канцлер зазначив, що Німеччина продовжить надавати Україні допомогу та підтримку у боротьбі проти російської агресії, і вже найближчими тижнями відправить сучасне озброєння, включаючи системи ППО, радари та безпілотники.

Водночас Шольц заявив, що Німеччині варто взяти на себе особливу відповідальність за нарощування потенціалу України у сфері ППО та артилерії.

У своїй промові вын також закликав до різкого посилення співпраці у сфері оборони, створення повністю дієздатної штаб-квартири ЄС та запропонував надати Німеччині одну з центральних ролей у справі забезпечення протиповітряної оборони у Північній та Східній Європі.

Додамо

25 серпня канцлер Німеччини Олаф Шольц відвідав навчання українських військових на полігоні Путлос у Шлезвіг-Гольштейні, а також пообіцяв і надалі надавати Україні військову підтримку.

Під час привітання України з Днем Незалежності канцлер Німеччини заявив, що Берлін і надалі постачатиме зброю стільки, скільки потрібно Києву – від самохідних гаубиць до систем протиповітряної оборони.

Теги за темою
Євросоюз
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader