Ціна на електроенергію в Європі вперше перевищила 1000 євро
Ціна на електроенергію в Європі вперше перевищила 1000 євро

Ціна на електроенергію в Європі вперше перевищила 1000 євро

КИЇВ. 30 серпня. УНН. Вартість електроенергії від німецької енергетичної компанії German Power на 2023 рік вперше подолала позначку в 1000 євро (993 долари) за 1 МВт/год на тлі посилення енергетичної кризи в регіоні, повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Це найвища планова ціна на електроенергію у Європі за всю історію спостережень.

Цей крок було зроблено після п'ятниці, коли ціни в Німеччині та Франції зросли більш ніж на 25%, на тлі того, як росія обмежує постачання природного газу. Франція також страждає від спаду виробництва атомної енергії.

Електроенергія в Німеччині на 2023 рік зросла в ціні на 6,6% і торгувалася 29 серпня на рівні 1050 євро за мегават-годину о 10:19 ранку за місцевим часом в Берліні.

Еквівалентний французький контракт зріс в ціні вище 1000 євро в п'ятницю.

Доповнення

Ціна на газ в Європі перевищила 3000 доларів.

Контекст

Російський концерн "Газпром" повідомив, що призупинить постачання газу "Північним потоком" на 3 дні, з 31 серпня по 2 вересня. "Газпром" пояснив цей крок необхідністю провести технічне обслуговування та планово-попереджувальні роботи газоперекачувального агрегату Trent 60 на компресійній станції (КС) "Портова", яка відповідає за прокачування сировини трубопроводом. 

Постачання трубопроводом було припинено і обмежено з середини липня, причому росіяни називають причиною технічні проблеми. Німеччина заявляє, що це був суто політичний крок після вторгнення рф до України.

Теги за темою
Росія Євросоюз газ Європа електроенергія ціни
Джерело матеріала
loader
loader