«Референдуми» рашистів: ЄС пригрозив Росії санкціями
«Референдуми» рашистів: ЄС пригрозив Росії санкціями

«Референдуми» рашистів: ЄС пригрозив Росії санкціями

Європейський союз пригрозив введенням санкцій проти Росії у відповідь на оголошення «референдумів» на тимчасово окупованих територіях України.

Країни-члени ЄС не визнаватимуть їхніх результатів.

Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС із зовнішньої політики Жозепа Борреля.

Він зазначив, що оголошення про проведення псевдореферендумів – це спроба Росії легітимізувати свій незаконний військовий контроль, яка спрямована на силову зміну кордонів України, що є явним порушенням Статуту ООН та незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

«Європейський Союз рішуче засуджує ці заплановані незаконні «референдуми», які суперечать законній і демократично обраній українській владі, порушують незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та є грубим порушенням міжнародного права.

Результати таких дій будуть недійсними та не будуть визнані ЄС та його державами-членами», – сказав він.

Боррель додав, що незаконні «голосування» за жодних обставин не можна вважати вільним волевиявленням людей, які проживають у захоплених регіонах під постійною російською військовою загрозою та залякуванням.

Він запевнив, що Росія, її політичне керівництво та всі причетні до цих «референдумів» та інших порушень міжнародного права в Україні будуть притягнуті до відповідальності.

Також будуть розглянуті додаткові обмежувальні заходи проти Росії.

ЄС залишається непохитним у своїй підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України і закликає РФ негайно, повністю та безумовно вивести всі свої війська та військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Джерело матеріала
loader
loader