«Газпром» погрожує перекрити газ Молдові
«Газпром» погрожує перекрити газ Молдові

«Газпром» погрожує перекрити газ Молдові

Російський монополіст «Газпром» заявив, що може повністю припинити постачання газу Молдові, якщо Moldovagaz до 20 жовтня не виплатить необхідну суму за постачання

Про це йдеться в заяві компанії, пише «Європейська правда».

Також російський концерн попередив, що може «в будь-який момент» розірвати контракт із молдовською компанією «через грубе порушення термінів» укладення угоди про історичну заборгованість Moldovagaz.

«Газпром» пояснив, що поставить газ у Молдову в жовтні лише в обсязі 5,7 млн куб. м, звинувативши український «Нафтогаз» в тому, що він відмовляється надавати «Газпрому» послугу з транспортування газу в повному обсязі.

Водночас «Газпром» заявив, що «завжди з розумінням ставився до прохань молдовської сторони» про відтермінування виплат і аудиту. Але «залишає за собою право» припинити постачання і розірвати контракт із молдавською компанією.

Раніше Молдова заявляла, що «Газпром» може припинити подачу газу з 1 жовтня, якщо не буде виконана одна з умов контракту - завершення аудиту накопиченої заборгованості за постачання, яка оцінюється в $709 млн. Молдовська влада заявила, що визнає борг, лише якщо його підтвердить незалежний аудит, що не був проведений.

«Газпром» погрожує перекрити газ Молдові - Фото 1

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom

Теги за темою
газ
Джерело матеріала
loader
loader