Україна отримала 2 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС - Шмигаль
Україна отримала 2 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС - Шмигаль

Україна отримала 2 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС - Шмигаль

На початку жовтня Україна та Євросоюз підписали меморандум щодо виділення нашій державі 5 млрд євро макрофінансової допомоги.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що в Україну надійшли 2 млрд євро макрофінансової допомоги від Європейського Союзу.

Про це він 18 жовтня написав у своєму Telegram-каналі.

"Сьогодні наша держава отримала від Євросоюзу черговий транш, спрямований на підтримку економічної стабільності України. Додатковий фінансовий ресурс допоможе покрити нагальні бюджетні видатки, зокрема у соціальній і гуманітарній сферах", - написав очільник українського уряду.

Ці кошти є першою частиною пакету в розмірі 5 млрд євро, додав Шмигаль. "Загалом цьогоріч Україна отримала від ЄС 4,2 млрд євро макрофінансової допомоги, які суттєво допомогли зміцнити економічний фронт держави й вистояти в боротьбі з агресором. Вдячні нашим європейським партнерам і працюємо далі над новими фінансовими програмами на наступний рік", - додав він.

Нагадаємо, 17 жовтня у Європейському Союзі схвалили виділення ще одного траншу Україні вартістю 500 мільйонів євро на закупівлю зброї. Ця допомога передбачає виділення 490 мільйонів євро на зброю і ще 10 млн євро для покриття витрат на забезпечення технічного обслуговування і ремонту техніки, яка вже раніше була передана Україні.

Читайте також:

  • Загалом - $62 млрд: Зеленський озвучив МВФ і Світовому банку потреби України на 2023 рік
  • Скільки грошей отримала Україна від початку повномасштабної війни — відповідь міністра фінансів
  • Конгрес США попередньо погодив виділення Україні $12 млрд – ЗМІ

Дистанційна робота набирає популярність - Яка зарплата, де знайти вакансії та яким має бути резюме

Джерело матеріала
loader