ADASTRA CINEMA: новий дистриб’ютор на кінопрокатному ринку України
ADASTRA CINEMA: новий дистриб’ютор на кінопрокатному ринку України

ADASTRA CINEMA: новий дистриб’ютор на кінопрокатному ринку України

ADASTRA CINEMA: новий дистриб’ютор на кінопрокатному ринку України


У жовтні 2022 року на ринку кінопрокату в України запрацювала нова компанія - ADASTRA CINEMA, створена колективом колишнього українського офісу кінопрокатного холдингу VLG.Film в Україні. Директором новоствореного дистрибутора став Денис Софронов, який в інтерв’ю виданню Media Business Reports розповів про деталі створення компанії та “розлучення” з попереднім холдингом:

Adastra Cinema – це компанія, створена співробітниками VLG.Film Ukraine у ??процесі процедури management buyout під час виходу з міжнародного холдингу VLG….

…З початку повномасштабного вторгнення росії український офіс та холдинг VLG вирішили не випускати нових стрічок спільно. Після цього настав складний період простою, який ми, співробітники компанії, зустріли у різних місцях як в Україні, так і за її межами. У цей час команду покинули директорка та голова відділу продажів. І вже після цього команда зважилася на buyout за підтримки партнерів із країн Балтії. Наш кінцевий бенефіціар – канадська компанія Goodeye Pictures, заснована членом нашої команди, і це відкрита інформація, яку можна побачити у відкритих джерелах”.


В рамках процесу викупу української частини бізнесу, за новою компанією залишилися права на стрічки, які раніше вже були викуплені холдингом, а також на бібліотеку найвизначніших релізів, як то дилогія “Пригоди Паддінгтона” (с дубляжем голосом Президента Володимира Зеленського), стрічки Гая Річі “Джентельмени” та “Гнів людський”, франшиза “Після” та багато інших.

Серед перших кінотеатральних релізів ADASTRA CINEMA: документальний фільм Володимира Мули “Нація футболу” (з 27 жовтня), четверта частина франшизи “Після” - “Після. Довго і щасливо” (з 3 листопада), фентезі Джорджа Міллера “Три тисячі років бажань” (з 24 листопада), культова фантастика “Все завжди і водночас” (з 1 грудня), екшн-анімація від режисера “Короля Лева” -  “Лапи гніву: Легенда про самурая” (у грудні*). Компанія також заключила вже свої перші прямі закупки на новий блокбастер від анімаційної студії nWave “The Inseparables” (Нерозлучні*), а також зірковий трилер “Маскарад” від французької студії Pathe.

Серед преференцій у пошуку нових проектів, ADASTRA CINEMA зазначає як зарубіжні, так і вітчизняні стрічки. За жанровим різноманіттям у першу чергу: компанія зацікавлена у арт-мейнстрімі, фільмах з потенціалом стати франшизами, фестивальних хітах та у сімейному контенті.

root 26 жовтня 2022
Читайте Кіно-Театр в Google News
Джерело матеріала
loader
loader