Об’єднання українських продюсерів продало права на показ документальних фільмів у десятках країн
Об’єднання українських продюсерів продало права на показ документальних фільмів у десятках країн

Об’єднання українських продюсерів продало права на показ документальних фільмів у десятках країн

Об’єднання українських продюсерів продало права на показ документальних фільмів у десятках країн - Фото 1
Об’єднання українських продюсерів продало права на показ документальних фільмів у десятках країн - Фото 2
Об’єднання українських продюсерів продало права на показ документальних фільмів у десятках країн - Фото 3
Об’єднання українських продюсерів продало права на показ документальних фільмів у десятках країн - Фото 4

Об’єднання Українських Продюсерів (ОУП) знайомить з документалістикою про війну міжнародну аудиторію. Права на показ  фільмів «Головний вокзал. Берлін», «9 життів», «Втрачений дім», і «Маріуполь. Невтрачена надія» продано для кулькох країн, повідомляє пресслужба ОУП.

3 листопада на Громадському телебаченні Румунії відбулася прем’єра фільму «Втрачений дім», а за тиждень канал презентує фільм «Главный вокзал. Берлін». «TVR — Національне телебачення Румунії — постійно показує драматичні події, що розгортаються в Українї, у різних жанрах, як в ефірі, так і на сайті. На одному з каналів групи — TVR 3 — з понеділка по неділю транслюються українські телепрограми для українців, які знайшли притулок у Румунії. ​Показ документальних фільмів Об’єднання Українських Продюсерів є логічним продовженням цього. Ми співчуваємо людям в Україні, які намагаються продовжувати жити в цьому жахливому конфлікті», —коментує фахівчиня відділу кіно Румунського громадського телебачення Лаура Флореску.

Права на показ фільмів ОУП також придбали компанії Canal+ (Польща), RTE Radio Telefís Éireann (Ірландія), TV Vart Land (Норвегія), YES (Ізраїль), RTP Radio e Televisao de Portugal (Португалія), A Punt Media (Іспанія), Estonian Public Broadcasting (Естонія), Tet SIA - Lattlecom (Латвія) та інші.

Зараз в доробку Об’єднання десять документальних та один художній фільм.

Нагадаємо, фільми ОУП знімалися на основі реальних історій. У березні 2022 року, коли створювалося Об’єднання, засновники поставили завдання розповісти світу про передумови, причини, перебіг та наслідки війни між Росією та Україною та показати, як бачать цю війну самі українці. Тривають переговори щодо продажу кінопоказів на інших територіях. 

Джерело матеріала
loader
loader