Хто може зробити комп’ютерну томографію безкоштовно — МОЗ
Хто може зробити комп’ютерну томографію безкоштовно — МОЗ

Хто може зробити комп’ютерну томографію безкоштовно — МОЗ

Фахівці Міністерства охорони здоров’я України роз’яснили, хто може розраховувати на безкоштовне проведення комп’ютерної томографії.

— Консультації лікарів, діагностика, інструментальні дослідження, медичний супровід, проведення операцій тощо у медзакладах, які мають договір з НСЗУ, є безкоштовними для пацієнтів, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за проведення комп’ютерної томографії (КТ) також платить держава.

Как пострадавшие от войны украинцы могут подать заявку на лечение за границей — Минздрав.

За словами фахівців МОЗ, зробити КТ безоплатно можна в медустановах, які підписали договір з НСЗУ на амбулаторну допомогу і мають відповідне обладнання та можливості для проведення обстеження.

Дізнатися адресу та контакти найближчої лікарні, в якій можна безкоштовно зробити КТ, допоможе оператор контакт-центр НСЗУ за номером 16-77 (поки що, з міркувань безпеки, ці дані на офіційному сайті НСЗУ закриті).

У МОЗ звернули увагу, що проведення обстеження є безкоштовним для пацієнта, якщо він має показання до КТ та направлення від лікаря.

— Вимагання плати за проведення КТ є порушенням прав пацієнта, — акцентують у МОЗ.

І пояснюють, що в такому разі можна подати скаргу головному лікарю, до Департаменту охорони здоров’я у вашому місті чи регіоні або до власника медзакладу – відповідного органу місцевої влади (зазвичай у назві лікарні вказано, хто є її власником).

Якщо не вдається вирішити проблему на місцевому рівні, подайте скаргу або до НСЗУ через контакт-центр (16-77) , або на електронну адресу info@nszu.

ua, або листом на адресу: 04073, м.

Київ, пр-т Степана Бандери, 19.

Джерело матеріала
loader
loader