Зупинялося серце: у Польщі рятують трирічного хлопчика, який подавився арахісом
Зупинялося серце: у Польщі рятують трирічного хлопчика, який подавився арахісом

Зупинялося серце: у Польщі рятують трирічного хлопчика, який подавився арахісом

Дитина у дуже тяжкому стані.

У Польщі 3-річний хлопчик знепритомнів після того, як подавився арахісом. Дитина зараз у лікарні, його стан дуже тяжкий.

Про це повідомив речник лікарні в Острові, доктор Адам Стангрет, інформує RMF24.

Інцидент стався у західному польському місті Лешно, що між Вроцлавом та Познанню. Одразу після інциденту викликали медиків. 

Бригада швидкої медичної допомоги виявила закупорку дихальних шляхів, що призвело до зупинки серця. В результаті рятувальної операції життєві функції хлопчика були відновлені, але дитину доставити вертольотом до лікарні до Острова.

 "Дитина перебуває у дитячій реанімації", – повідомив лікар Адам Стангрет.

Нагадаємо, у польському Любліні 21-річній українці провели унікальну операцію на головному мозку, яка передбачає перебування пацієнта при тямі під час процедури і його комунікацію з медиками. Дівчина не володіє польською мовою, тож з медиками працював перекладач з України, який допомагав пацієнтці виконувати завдання лікарів. Таке в цій лікарні було вперше.

Раніше у польській лікарні Підкарпатського воєводства прокинувся з фармакологічної коми 2,5-річний український хлопчик, травми на тілі якого свідчать, що дитину регулярно били, об нього гасили цигарки та неодноразово ґвалтували. У знущаннях підозрюють його матір та її партнера, яких заарештували. Тяжкі травми загрожують дитині важкою інвалідністю на все життя.

Читайте також:

  • Росія атакувала інформпростір Польщі: підбурюють суспільство і брешуть про українців
  • Поляк врятував жінку, яка впала на колії перед швидкісним потягом: дивовижна історія
  • Купила банани "по акції": у Польщі покарають жінку за помилку на самокасі
Джерело матеріала
loader
loader