Данілов розповів, на скільки масованих обстрілів росіяни можуть "нашкребти" ракет
Данілов розповів, на скільки масованих обстрілів росіяни можуть "нашкребти" ракет

Данілов розповів, на скільки масованих обстрілів росіяни можуть "нашкребти" ракет

РФ домовляється з Іраном про поставки ракет.

У росіян залишилося вкрай мало ракет, їх вистачать на 3-4 атаки, але тоді окупанти вичерпають повністю всі запаси і самі залишаться без нічого.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю УП.

Секретар РНБО нагадав про те, що агресор домовляється з Іраном про поставки ракет і українська сторона на найвищому рівні робить все можливе, щоб цього не відбулося. Але Данілов каже, що немає гарантії, що цього не станеться. 

"Росіяни не володіють великою кількістю ракет. Але є проблема, що вони ведуть перемовини з Іраном про поставки... Але якщо Російська Федерація уже просить ракети у цієї країни, тоді мова йде про те, що внутрішніх спроможностей з виробництва у них немає", - зазначив він. 

Також Данілов додав, що росіяни самі виготовляють певні партії ракет, але це не та кількість, яка у них була на початку війни.

"Якщо рахувати на великі атаки, які у нас уже відбулися, то у них залишилося максимум на дві-три, може, на чотири нашкребуть. Але тоді вони повністю залишаться без ракет, що є неприпустимо, адже у них можуть з’явитися зовсім інші виклики і вони мають хоч якийсь запас залишити", - каже Данілов.

Втім, він додав, що в арсеналі росіян "більш-менш" достатньо ракет С-300. Крім того, окупанти мають  іранські дрони-камікадзе "Shahed-136/131".

"У них є "Шахеди", але хочу зауважити, що ми навчилися з ними боротися. Якщо немає якихось форс-мажорів, то нещодавно був випадок, коли ми всі 100%, які вони направляли, збили", - підсумував секретар РНБО.

Нагадаємо, речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснював, що росіяни можуть запускати ракети по Україні незважаючи на негоду. Туманна і хмарна погода впливає хіба за стеженням за наслідками ударів.

Як повідомлялося, вночі 19 грудня Росія дронамиатакувала Київ.

Кілька вибухів пролунали у Солом’янському та Шевченківському районах столиці. У результаті атаки на столицю є пошкодження об‘єктівкритичної інфраструктури.

Також вночі росіяни атакувалиДніпропетровщину дронами-камікадзе, важкою артилерією та "Градами". Є багато руйнувань.

Загалом Повітряні сили ЗСУ протягом ночі 19 грудня знищили 30 "Shahed".

Читайте також:

  • Удар дронами по Київщині: що відомо про постраждалих та руйнування
  • Окупанти обстріляли лікарню на Куп’янщині: поранено фельдшера (фото)
  • Ігнат розповів, навіщо за день до масованого обстрілу України росіяни запускали "шахеди"

Зеленський за 18 грудня: готуємось до всіх можливих сценаріїв

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader