Центробанк РФ визнав малоймовірність повернення заморожених активів російських банків
Центробанк РФ визнав малоймовірність повернення заморожених активів російських банків

Центробанк РФ визнав малоймовірність повернення заморожених активів російських банків

Центральний банк Росії вважає малоймовірним повернення заблокованих за кордоном через санкції активів російських банків

Про це йдеться у оновленій доповіді регулятора, пише «Бізнес.Цензор» із посиланням на російські медіа.

«Перспективи повернення цих активів видаються вкрай низькими попри те, що з юридичної точки зору вони поки не конфісковані», – зазначається у документі.

Банк Росії пояснив відсутність у регулюванні особливих підходів щодо заблокованих активів тим, що «ця проблема в подібних масштабах є новою для банків».

З огляду на це ЦБ РФ планує надати банкам розстрочку на 10 років – до кінця 2032 року – для створення резервів на можливі втрати за повністю заблокованими активами.

Після повномасштабного російського вторгнення в Україну США, Євросоюз, Велика Британія, Японія та низка інших країн в рамках накладених на Росію санкцій заморозили активи низки російських банків, у тому числі «Сбєрбанку», ВТБ, «Альфа-банку», банку «Открытие», «Промсвязьбанку» та «Совкомбанку».

Секторальні санкції США та Євросоюзу запроваджені проти «Россєльхозбанку» та «Газпромбанку». Разом із «Московським кредитним банком» вони також перебувають під блокуючими обмеженнями Великої Британії.

У червні Євросоюз запровадив санкції проти російського «Національного розрахункового депозитарію», що призвело до блокування рахунків кредитних організацій у євро, відкритих у НРД.

За підсумками першого півріччя 2022 року збитки російського банківського сектора сягнули 1,5 трлн рублів (близько $25 мільярдів), повідомляли у ЦБ РФ.

Центробанк РФ визнав малоймовірність повернення заморожених активів російських банків - Фото 1

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom

Теги за темою
санкції
Джерело матеріала
loader
loader