АСУ та USDA реалізують програму збереження здоров’я свиней
АСУ та USDA реалізують програму збереження здоров’я свиней

АСУ та USDA реалізують програму збереження здоров’я свиней

Міністерство сільського господарства США (USDA) та Асоціація «Свинарі України» (АСУ) реалізують проєкт «Забезпечення здоров'я тварин в Україні».

Він націлений на проведення оцінки ризиків захворювань, підвищення обізнаності та надання консультацій з питань біобезпеки та хвороб свиней, покращення нагляду та контролю за хворобами на всіх етапах виробництва свинини.

За останні два місяці реалізації проєкту:.

проведено частину опитування серед гравців ринку (промислові ферми, домогосподарства, мисливські угіддя, територіальні органи Держпродспоживслужби, приватні ветеринари та лабораторії) з метою оцінки ризиків поширення захворювань, у тому числі АЧС, а також практики використання протимікробних препаратів в умовах війни;.

відбулася перша оцінка біобезпеки свиногосподарства на деокупованих територіях;.

домовлена співпраця з кращими американськими та вітчизняними фахівцями ветеринарної медицини.

На 2023-й рік заплановано:.

«Ветеринарна школа»: АСУ спільно з американськими фахівцями ветеринарної медицини розробить курс з п’яти навчальних модулів та віртуальних тренінгів щодо менеджменту різних хвороб свиней;.

навчання фахівців компетентного органу як онлайн, так і на місцях (на агроподовольчих ринках), з елементами симуляції виявлення можливої інфекції та розривання ланцюга її поширення;.

технічна підтримка свиногосподарств (насамперед тих, які працюють у регіонах, розташованих в безпосередній близькості до зони бойових дій чи на деокупованих територіях) щодо розробки та впровадження програми нагляду і контролю за хворобами на фермах.

покращення біобезпеки комерційних ферм, зокрема малих і середніх, для запобігання передачі хвороб тварин у секторі свинарства в умовах війни.

«Приємно те, що цей грант різноспрямований.

Це не лише підтримка бізнесу, а й забезпечення здоров’я тварин у секторі свинарства в національному масштабі.

І в час воєнних дій, коли порушена нормальна робота підприємств і щодня виникають нові ризики, прописана чітка програма заходів є надзвичайно актуальною.

Тим паче, що в її рамках передбачено багато навчать та технічної допомоги для підприємств.

Зокрема, малих та середніх, які мають обмеженіші можливості інвестувати в технології біобезпеки та програми контролю здоров’я тварин.

Крім того, проєкт — це ще й підтримка кінцевого споживача з точки зору забезпечення якості продукції, яка до нього потрапляє», — додають у галузевій Асоціації.

Джерело матеріала
loader
loader