Євросоюз продовжив ще на шість місяців економічні санкції проти РФ
Євросоюз продовжив ще на шість місяців економічні санкції проти РФ

Євросоюз продовжив ще на шість місяців економічні санкції проти РФ

Європейський Союз вирішив продовжити секторальні економічні санкції проти Росії через її військову агресію проти України.

Відповідне рішення в п’ятницю, 27 січня, ухвалила Рада ЄС.

Обмежувальні заходи продовжено до 31 липня поточного року.

Зараз дивляться

– Рада ЄС сьогодні вирішила продовжити на шість місяців, до 31 липня 2023 року, обмежувальні заходи, спрямовані проти окремих секторів економіки РФ, – зазначається в повідомленні.

Ці санкції були вперше запроваджені у 2014 році у відповідь на початок військової агресії Росії, яка незаконно окупувала Крим та розпочала бойові дії на Донбасі. Обмежувальні заходи були значно розширені з лютого 2022 року через повномасштабне вторгнення військ РФ в Україну.

Наразі санкції охоплюють широкий спектр галузевих заходів, зокрема обмеження в сферах торгівлі, фінансів, технологій і товарів подвійного використання, промисловості, транспорту та предметів розкоші.

Вони також передбачають заборону на імпорт або переміщення морської сирої нафти та певних нафтопродуктів з Росії до Євросоюзу, відключення від міжнародної платіжної системи SWIFT низки російських банків, а також призупинення мовлення та ліцензій кількох прокремлівських пропагандистських телеканалів.

Джерело:

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter
Loading...
Джерело матеріала
loader
loader