150 тыс. на фронте, еще столько готовятся: Данилов о подготовке РФ к новому наступлению
150 тыс. на фронте, еще столько готовятся: Данилов о подготовке РФ к новому наступлению

150 тыс. на фронте, еще столько готовятся: Данилов о подготовке РФ к новому наступлению

Україна потужно готується до можливого нового наступу Росії. Про це в ефірі телемарафону Єдині новини сказав секретар РНБО Олексій Данілов.

Коментуючи заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга, що у блоці спостерігають підготовку країни-агресора до нового наступу, зокрема про підготовлених 200 тис. осіб, Данілов сказав:

— Не 200 тис., а 150 тис. з урахуванням того, що вони призвали 300 тис., з яких 150 тис. вже відправили на наш фронт. Ще 150 тис. зараз готуються на різних полігонах РФ та Білорусі. Ми розуміємо загрози та виклики, які є перед нашою країною. Ми до цього дуже потужно готуємося, – наголосив секретар РНБО

За його словами, 24 лютого 2022 року була набагато складніше, адже тоді фактично Україна була сам на сам з країною-агресором. Наразі ситуація інакша.

Зараз дивляться

На думку Данілова, у Росії немає спроможності самотужки виготовляти в достатній кількості високоточних ракет для обстрілу, тому Москва звертається до своїх союзників. Він також додав, що наразі російські війська обстрілюють територію України ракетами радянського та російського виробництва.

— Ті ракети, які ми наразі спостерігаємо на нашій території, ті обстріли нашої території – вони не дають нам відповіді, що це ракети корейські (КНДР, – Ред.), – зазначив Данілов.

30 січня під час візиту до Сеула (Південна Корея) генсек НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що Пхеньян (Північна Корея) . Найманці цієї приватної військової компанії задіяні в повномасштабній війні РФ проти України.

Столтенберг також наголосив, що наразі в діях РФ можна , адже там мобілізують все більше солдатів і активно нарощують кількість озброєння та боєприпасів.

Теги за темою
РНБО
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader