Помогали отмывать деньги Медведчука: СБУ провела обыски в строительных компаниях Киева
Помогали отмывать деньги Медведчука: СБУ провела обыски в строительных компаниях Киева

Помогали отмывать деньги Медведчука: СБУ провела обыски в строительных компаниях Киева

СБУ провела низку обшуків у представників будівельних компаній Києва, підконтрольних одному з депутатів Верховної Ради від забороненої партії ОПЗЖ. На переконання слідства, ці комерційні структури були залучені до протиправних схем легалізації коштів в інтересах ексдепутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Аналогічні схеми працювали також на користь інших громадян РФ та Білорусі, до яких були застосовані санкції РНБО, країн ЄС та США.

– Наразі дії СБУ спрямовані на ліквідацією всіх протиправних схем та каналів легалізації фінансових активів, які застосовували зловмисники. Зокрема, мова йде і про викуп корпоративних прав українських забудовників різними офшорами та російськими банками, і про спрямування коштів від продажу нерухомості на фінансування дій, що задають шкоди державній безпеці, – йдеться у повідомленні СБУ.

Щоб отримати додаткові докази злочинної діяльності, правоохоронці провели обшуки за місцями проживання службових осіб і в офісах будівельних компаній.

Зараз дивляться
Читайте
Рада позбавила мандатів Медведчука та ще чотирьох проросійських депутатів

Слідчі дії проводились за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 437 (Планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни);
  • ст.110-2 (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).
Джерело: СБУ
Теги: Віктор Медведчук, Обшуки, СБУ
Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter
Loading...
Теги за темою
СБУ
Джерело матеріала
loader
loader