"Ревізія" на Одеській митниці виявили ще 247 прихованих від розмитнення контейнерів
"Ревізія" на Одеській митниці виявили ще 247 прихованих від розмитнення контейнерів

"Ревізія" на Одеській митниці виявили ще 247 прихованих від розмитнення контейнерів

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Державне бюро розслідувань продовжує "ревізію" прихованих від розмитнення контейнерів. Під час останньої перевірки правоохоронці виявили 247 таких контейнерів, пише УНН з посиланням на Telegram ДБР.

Цитата

"Працівники ДБР в чіткій координації з Офісом Генерального прокурора продовжують ефективну та комплексну протидію зловживанням на митниці. Зокрема, на Одеській митниці триває результативна «ревізія» прихованих від розмитнення контейнерів", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Наразі правоохоронці розпочали огляд терміналу та вмісту контейнерів. Про результати повідомлять додатково.

Процесуальне керівництво здійснює Одеська обласна прокуратура. ДБР інформує, що усі заходи відбуваються в межах рішень президента України та РНБО щодо протидії контрабанді та наповнення державного бюджету України.

Доповнення

18 жовтня 2022 року працівники ДБР виявили на Одеській митниці 133 контейнери з товарами, термін розмитнення яких сплив. Впродовж тривалого часу посадовці митниці не вжили жодних заходів щодо передачі виявленого товару уповноваженим органам для їх реалізації та направлення коштів у дохід держави.

Під час обшуків на території контейнерних терміналів, слідчі ДБР знайшли гелікоптер, елітні автомобілі, техніку, величезні партії взуття, у тому числі брендового, будівельні матеріали та устаткування. Вартість товару складала щонайменше 1,5 млрд гривень.

Нагадаємо

Вчора, 1 лютого, голова фракції "Слуга народу" у парламенті Давид Арахамія розповів про низку обшуків та слідчих дій в деяких чиновників.

Кабінет міністрів України звільнив керівний склад митниці, зокрема, в.о. голови Державної митної служби України Вячеслава Демченка.

Теги за темою
Одеса ДБР
Джерело матеріала
loader
loader