Російські ракети у просторі країни НАТО - Румунії: що про це кажуть у США
Російські ракети у просторі країни НАТО - Румунії: що про це кажуть у США

Російські ракети у просторі країни НАТО - Румунії: що про це кажуть у США

У США наголосили, що "підтримують суверенітет і територіальну цілісність Молдови".

У Державному департамені США відреагували на російські ракети, які під час масованої атаки України залетіли до Румунії та Молдови. У відомстві запевнили, що не бачать прямої військової загрози з боку РФ проти цих країн.

Про це сказав представник Державного департаменту США Ведант Патель на брифінгу у п'ятницю, 10 лютого, передає AFP.

"Наразі ми не маємо жодних ознак прямої військової загрози з боку Росії проти Молдови чи Румунії. У більш широкому сенсі, ми підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність Молдови, а також її конституційно гарантований нейтралітет", – сказав Патель.

Нагадаємо,  10 лютого під час атаки по Україні дві російські ракети перетнули повітряний простір Молдови та Румунії. Про це повідомив і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, і президент України Володимир Зеленський.

У Міноборони Молдови підтвердили, що російська ракета була в їхньому повітряному просторі. Через цей випадок російського посла у Кишиневі Олега Васнєцова викликали до МЗС Молдови.

Тим часом Міністерство оборони Румунії не підтвердило проліт російської ракети над територією країни. У НАТО відмовилися коментувати інформацію, посилаючись на офіційну заяву оборонного відомства Румунії.

Обстріли регіонів на 10 лютого: вся Україна під ворожим вогнем!

Читайте також:

  • Новини України
  • Війна в Україні
  • Новини України: відео
Джерело матеріала
loader
loader