Jump 20 UAS: що відомо про БПЛА, які передасть США – відповідь експерта
Jump 20 UAS: що відомо про БПЛА, які передасть США – відповідь експерта

Jump 20 UAS: що відомо про БПЛА, які передасть США – відповідь експерта

Нещодавно США оголосили новий пакет оборонної допомоги Україні. В ньому, серед усього, є одразу чотири безпілотні системи – CyberLux K8, Switchblade 600, ALTIUS-600 та Jump 20. Що відомо про Jump 20 UAS – читайте в матеріалі.

Jump 20 UAS: що відомо про БПЛА

За словами військового експерта Олексія Гетьмана, система JUMP 20 – розвідувальний безпілотний літальний апарат. Він піднімається і сідає вертикально. Важливо, що найчастіше він використовується в розвідці.

Він може бути обладнаний різними системами, але це –  для візуального спостереження. Jump 20 добре дивиться за тим, що відбувається за лінією фронту.

Зараз дивляться

Тому що Jump 20 UAS може залітати на відносно далеку відстань. Він доволі важкий, важить близько 100 кг, але може брати корисного навантаження близько 13 кг.

Має штатну електронно-оптичну станцію ARCAM-45В, також може бути оснащений такими системами, як WESCAM MX-8, Trillium HD80 чи TASE 40 LRS.

Також за словами експерта, може знаходитися у повітрі до 14 годин, а радіус дії –  трохи менший 200 км. Він може нести не тільки апаратуру, яка спостерігає за лінією фронту, а й може нести хороше бойове навантаження (невеликі боєзапаси, умовно кажучи, гранати й т.д).

За потреби, з ним можна робити й певні атакувальні дії. Єдине, що для того, аби Jump 20 UAS запустити, треба певний час (до години) аби оснастити, перевірити та запустити.

Він доволі великий –  має 3 метри вздовж. Комплекс оснащений відсіком для корисного навантаження, має захищену апаратуру передачі даних.

Jump 20: характеристики

  • загальна маса – 97,5 кг;
  • з них корисне навантаження – до 13,6 кг;
  • тривалість польоту – 14 годин;
  • радіус дії – 185 км;
  • час розгортання – 60 хвилин;
  • довжина – 2,9 м;
  • розмах крил – 5,7 м.
Читайте
Міжконтинентальна балістична ракета Сатана-2: що відомо та особливості
Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader
loader