Створення ударного угруповання не фіксуємо: Демченко про ситуацію на кордоні з Білоруссю
Створення ударного угруповання не фіксуємо: Демченко про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Створення ударного угруповання не фіксуємо: Демченко про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Наразі ситуація по всій лінії кордону України з Білоруссю повністю контрольована. Про це заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в коментарі ведучому ICTV Вадиму Карп’яку в ефірі телемарафону.

– Якихось нестандартних ситуацій, переміщення військової техніки чи особового складу по той бік кордону ми не фіксуємо останнім часом. Проте Білорусь продовжує підтримувати РФ у війні проти України, зокрема надаючи свою територію, інфраструктуру та повітряний простір, – наголосив він.

За його словами, на території Білорусії знаходяться близько 9-10 тис. російських військових, проте останнім часом їхня кількість зменшується.

– Ми почали фіксувати, що ті підрозділи, які заходили останнім часов до Білорусі, пройшли підготовку і починають повертатися на територію РФ, а потім посилюють російське угруповання на сході України. Тому кількість російських військових у Білорусі зараз може зменшуватися, але потім, ймовірно, туди зайдуть нові підрозділи, – пояснив Демченко.

Він також запевнив, що на сьогодні ДПСУ не фіксує на території Білорусі створення ударного угруповання, яке могло б здійснити вторгнення на територію України, проте вони продовжують укріплювати як кордон, так і прикордоння.

Зараз дивляться
Читайте
Розширять до 2 км і замінують: Україна укріпить смугу кордону з Білоруссю і Росією

Cекретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що взяти пряму участь у війні проти України.

За його словами, через рік війни навіть складно уявити, що має статися, щоб Путіну це вдалося.

Теги за темою
Держприкордонслужба
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader