Україна уважно стежить за подіями в Тбілісі, – в МЗС прокоментували протести в Грузії
Україна уважно стежить за подіями в Тбілісі, – в МЗС прокоментували протести в Грузії

Україна уважно стежить за подіями в Тбілісі, – в МЗС прокоментували протести в Грузії

У відомстві зазначили, що як держава, яка прагне здобути членство в Європейському Союзі, Грузія повинна неухильно гарантувати своїм громадянам їхні основоположні права та свободи, зокрема право на мирний протест.

У МЗС прокоментували протести в Грузії

У МЗС розповіли, що також взяли до уваги намір президентки Грузії Саломе Зурабішвілі ветувати закон про так званих "іноземних агентів", який підважує діяльність громадянського суспільства.

Поділяємо позицію ЄС про те, що проєкт закону в його нинішній редакції суперечить європейським цінностям та стандартами,
– мовиться у повідомленні.

Відомство висловило солідарність із грузинським народом в його прагненні продовжити розбудову європейського майбутнього країни.

"Український та грузинський народи разом", – написав очільник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Що відомо про протести в Грузії: коротко

  • Парламент Грузії схвалив у першому читанні законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу", який повторює російське законодавство про "іноагентів".
  • Два законопроєкти з умовною назвою "Про іноземних агентів" внесли до грузинського парламенту 26 лютого. Вже 2 березня парламентські комітети – із зовнішніх зв'язків та з оборони й безпеки – схвалили законопроєкти у першому читанні.
  • Це викликало обурення у грузинів, які вийшли на масові протести. Вони розпочалися ввечері 7 березня.
  • Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі підтримала протестувальників. За її словами, законопроєкт написаний під диктовку Москви. Вона обов'язково накладе на нього вето.
Джерело матеріала
loader
loader